Hogyan kezdjek el megtanulni főzni?
Párom kijelentette, hogy csak akkor vesz feleségül, ha már tudok főzni. :)
Én is szeretnék megtanulni, mert eddig nem sok mindent készítettem neki. Az albérletben, ahol élünk, csak egy két lapos villanyrezsó és egy minisütő van, így sok mindent nem tudtam eddig főzni.
Amit már csináltam:
- pörkölt vagy nyolcszor (amíg jó nem lett)
- tojásrántotta
- palacsinta
- túrós tészta
- bolognai
- leves kockából
- káposztaleves
- túrógombóc
- mézes-mustáros csirkemell
- grillfűszeres csirkemell
- puding
- gyümölcstorta (tortalapot készen vettem)
Mit tudnék még készíteni neki? Milyen egyszerű kajákat tanuljak meg?
Te pedig csak akkor mész hozzá!!!!! ha meg is eszi azt amit főzől bár hogy is sikerül??? Meg ha soha nem mondja ,hogy az én anyám igy szokta...
Szerintem kezdjetek el közösen fözöcskézni ,jó móka és a végén megtanultok.
Az alapok szerintem meg vannak nálad ,csak ezt fejleszd tovább ..
"Párom kijelentette, hogy csak akkor vesz feleségül, ha már tudok főzni."
De ez ugye csak vicc?
Amúgy szerintem már csomó mindent tudsz. Ha van recepted, kövesd azt, szerezz rutint. A gyakorlat sokat számít, és nem az a lényeg, hogy fejből tudj kajákat. (Az majd jön magától.) Szóval szerezz egy jó szakácskönyvet, és gyakorolj merészen. :)
Ne engedd, hogy zsaroljon, még viccből sem. Majd, ha eljön az ideje, hogymegfelelő felszereltségű közös konyhátok lesz, (amihez neki is hozzzá kell járulni bőven ) akkor reklamálhat esetleg, ha valamit nem talál elég jónak...
Addig, ahogy írták a lehetőségekhez mérten próbálj sokmindent
megtanulni, rutint szerezni.
Én is H.I. szakácskönyvét ajánlom elsősorban, de a receptes oldalak is segítenek.
Addig is a párod fogadja el kicsi kis konyhátokban, általad nagy szavvel és akarással kerált ételeidet.
És természetesen Ő is tanulhat melleted néhány alapdolgot.
Sos-sok türelmet, és mégtöbb sikert kívánok.
Csak ötleteket adok, mert ahogy elnézem, szinte mindent meg fogsz tudni csinálni, csak a választékod (ami már most sem kevés) kell bővíteni, hogy bátran merj hozzányúlni:
- rakott krumpli
- rántott szelet
- resztelt máj, mint a pörkölt (a májnál arra kell vigyázni, hogy amikor már a közepéből nem jön a véres lé, akkor gyakorlatilag kész, ugyanis minél tovább főzöd, annál inkább keményedik)
- lecsó
- rakott káposzta
- húsos káposzta (sertés, marha pörkölt maradékot egy kicsit felhígítasz, én a hordós aprókáposztát egy kicsit előfőzöm és akkor rakom hozzá). Tejföllel, tejszínnel + kevés liszttel besűríted, beleforralod.
- gulyásleves: ugyanúgy a pörkölt-maradékot felhígítod, ha felforrt raksz bele karikára szelt répát-gyökeret, pár szem krumplit darabolsz bele, mehet apróra vágott petrezselyem is, amikor ezek félig megfőttek, fodros-kocka tésztát szoktam bele főzni. (Régen a lusta asszony tésztájával = lebbencs, főzték).
Sok sikert!
Ha valahol megakadsz, kérdezz nyugodtan.
Én is Horváth Ilona szakácskönyvét ajánlom. Anyukámnak van ilyen, még a régi fajta, én abból kezdtem. Aztán 1-2 éve anyóstól megkaptam az újabbat. Tényleg nagyon jó!
És valóban az interneten rengeteg recept van...
MINDEN fent leírt tanácsot fogadj meg, és nem lehet baj!
Aki egy "vacak" rezsón ennyi mindent tud főzni, annak ha lesz rendes konyhája, napjaink technikájával felvértezve, (és persze lélekkel és kellő alázattal teszi), könnyen konyhatündérré válik.
Nem irónia, őszinte vélemény, mutasd meg a férjednek a válaszokat!!
Sok sikert a konyhában, ha eszedbe jutunk, referálj az eredményekről!(bárhol elakadsz, kérdezz, segítünk)
Én viszont nagyon nem ajánlom Horváth Ilona szakácskönyvét, szerintem borzasztó.
Ha pörkölt már megy az jó, nagyon sokféle ételt készíthetsz pörkölt alappal (rizseshús, székelykáposzta, gulyásleves, alapból pörköltből is van rengetegféle).
A főzelékek is egyszerűek, tanuld meg a rántást és a habarást, onnantól kezdve az összes főzelék menni fog (ott egy-két "speciális" anyag van, pl a borsó egy idő után csak keményebb lesz a főzéstől). A habarás rém egyszerű, a rántástól se ijedj meg, de készülj fel, nekem eleinte vagy háromszor újra kellett csinálnom, mert leégett..
Ha ezek megvannak, akkor gyakorlatilag tudsz főzni. Utána már csak a recepteket kell megnézni, meg újakat keresni (fejből max 15-20 féle kaját tudok megfőzni, a többihez kell a recept).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!