Szeretnék megtanulni programozni c-ben, hogyan kezdjek hozzá?
Megvettem Kátai Zoltántól a C-nyelv és programozás című könyvet, kezdésnek megfelelőnek tűnik.
Milyen fejlesztési környezetet ajánlotok?
Illetve milyen fórumok és (magyar nyelvű) csetszobák vannak kezdő programozóknak?
(gyk-n kívül :P)
Fejlesztői környezet csak akadályoz ebben. Tényleg. Egyfelől vannak hülyeségei (legalábbis annak tűnnek amíg nem akarod kihasználni a képességeit), másfelől elfed egy csomó mindent, és nem fogod érteni, miért van az a linker hiba.
A legjobban úgy tanulod meg a C-t, ha elkezded parancssorból fordítani és futtatni, valami okosított szövegszerkesztőt használva (Notepad2 pl teljesen elegendő) a kód írásához.
Alapvetően azt javasolnám, hogy Linux alatt próbálj meg dolgozni, itt van vim, gedit, és még egy halom szövegszerkesztő. Ennek előnye, hogy kevésbé kell tartani a Windows hátráltató erejétől.
Ha viszont ez nem lehetséges, és Windows alatt csinálnád, akkor Notepad++ vagy pedig ( még legutóbb, mikor C-ben kellett dolgoznom egész kielégítő volt ) a Visual Studio. De, ahogy iostream mondja, a mezei szövegszerkesztő ( maximum kódkiemeléssel ) célravezetőbb kezdésnek.
Neten rengeteg kezdő tutorial-t lehet találni, ezek egy része hasznos is, de én inkább azt javasolnám, hogy keress megfelelő feladatokat magadnak, és azokat kezdd el szép sorban megoldani. Továbbá, ha valaminek a megértésével gond van, akkor keresd fel az angol nyelvű referenciát.
Mivel van egy megfelelő könyved, ami az alapokat remélhetőleg tisztázza, innentől kezdve nem a csetszobákon fog múlni, hanem saját magadon. A kitartó gyakorláson.
Csakis Visual Studio! Szokj hozzá most, késöbb nehezebb lehet átállni Borland C, vagy valami gagyi után. Win32 Console appot ott is tudsz csinálni kezdésnek, késöbb meg jöhet a komolyabb ugyan abba a környezetbe amit már megszoktál.
Ha profin akarod csinálni, akkor csak a VS!
Nem attól lesz valaki profi hogy az ms csilivili szutykán tanul meg programozni. Sőt az ilyen VS pistikáket a cégnél első körben kiszórják állásinterjún.
Végül is igazad van. Lehet wordpadban is html-t meg ilyesmiket csinálni, nem kell Dreamweaver... Photoshop se kell, jó a Paint... A mondanivalóm lényege az volt, hogy miután megtanulja az alapokat és át akar menni gagyiból komolyabb szintre, akkor nehéznek találja esetleg a környezetet és abbahagyja az egészet, mert azt se fogja tudni merre van arccal. Az a bizonyos "ms csilivili szutyok" meg történetesen a legjobb környezet ami elérhető, nem olyan tré mint amit te ajánlottál. Amúgy meg egy A4-esre is olyan kódot írok amilyet akarok, nem kell félteni. Üdv: Pisti
Igen winre akarok írni, linuxot is használtam már de nem igazán jött be (esetleg majd ha profi programozó leszek).
Ilyen alap tudással meg nyilván nem nagy it cégekhez mennék állásinterjúzni, hanem diákmunkaként több helyen érdeklődtem a lehetőségek után, ott is használtak wint meg linuxot is, nem kell leírni a wint se. Egy kezdőnek még jobb mint a linux, egy haladó programozó meg csak sokoldalúbb lesz ha winre is tud írni.
Nah, szal mivel wint használok, ezért annak idején a tanárom a cygwint ajánlotta, a notepad++ már nagyon régen hallottam mikor html-t és h php-n kívül sok programozási nylevhez hasznos
(mondjuk a html-es korszakomban a forráskód híve voltam mert sokkal átláthatóbb volt nekem. A VS-t meg a többit is majd ki fogom próbálni, ajánljatok még egyebeket is és írjátok le h meliyk hogy vált b nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!