Szeretnék megtanulni programozni c-ben, hogyan kezdjek hozzá?
Megvettem Kátai Zoltántól a C-nyelv és programozás című könyvet, kezdésnek megfelelőnek tűnik.
Milyen fejlesztési környezetet ajánlotok?
Illetve milyen fórumok és (magyar nyelvű) csetszobák vannak kezdő programozóknak?
(gyk-n kívül :P)
Azért hogy a VS a legjobb környezet khm. Valóban jó, de ilyet nem mernék kijelenteni. Azért az eclipse sem papírkutya [link] . Én pl imádom a netbeanst, vannak korlátai, de akkor is rohadt jó, annyi "terhet" levesz az ember válláról.
De egyébként a kérdésre válaszolva. A legjobb könyv, a szent grál az a Kernighan-Ritchie, itt van ingyen: [link]
Fejleszőti környezetnek meg ott van a régi régi DevC++ vagy mondjuk Eclipse Mingw-vel ezt egy pöttyet be kell állítani az elején, de tudsz olvasni, ott a súgója is neki, nem lehet gond, sőt a C-s bundlejében még lehet semmit se kell csinálni.
A prog.hu -n már a világon mindent megkérdeztek és lehet keresni a kérdések között (Tudástár), meg ha tényleg újat kérdezel akkor lehet új kérdést is feltenni.
Nem értem, miért nyomja itt minden egyetemista wannabe-programozó ezt a hülyéseget, hogy Linux alatt kell programozni, meg a Win hátráltat, meg egyéb marhaságok. Win alatt is ugyanolyan jól meg lehet tanulni programozni C-ben, mint Linux alatt.
Pláne, hogy a nagyobb szofver-gyártók - és úgy általában minden nagyobb cég - Windowst használnak.
Azzal egyetértek, hogy nem kell csilivili fejlesztő-környezet az elején, de azért nem is kéne notepad-ban meg console-os fordítóval szenvedni, csak az időt pazarolja, meg kínlódni fog az elején.
Szóval én pl. valami Code::Blocks vagy ilyesmivel kezdenék, aztán később, ha már alapvető algoritmusok mennek, el lehet kezdeni belemélyedni a linker meg a compiler rejtelmeibe. Aztán jöhet valami profi IDE, mint a Visual Studio(aminél jobbat még senki nem csinált, akárki akármit mond, pedig volt már szerencsém egy pár nyelvhez meg IDE-hez).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!