Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy csinálja a GYros...

Ki hogy csinálja a GYros pitában házilag?

Figyelt kérdés
húst mivel fűszerezitek, miket tesztek bele?
2009. szept. 23. 14:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Van kifejezetten gyros fűszerkeverék, vagy vmelyiken az van,h görög sültek.

Husit, ubit,paradicsomot, paprikát, hagymát és káposztát szoktam bele tenni+joghurtos öntet: joghurt, meg a gyroshúsból egy kis szaft és egy kicsi currypor.

Mi így szoktuk, nekem ez a kedvencem:)

Pitát azt boltban szoktam venni, bár én jobban szeretem sültkrumplival:)

2009. szept. 23. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Én így készítem:

- olajon pirítok hagymát, rádobom a befűszerezett husit. lehet venni gyros fűszerkeveréket.

Mellé felkarikázok parit, paprikát, lilahagymát, és készítek tzatzikit és majonézes kukorica salit is.

Mindezek mellett sült krumplival esszük, tehát mi a tálon verziót szeretjük.

2009. szept. 23. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

én ez alapján szoktam és nagyon fincsi:


30 dkg cs.mell filé

30 dkg pu. mell filé

30 dkg sertés comb

görög füszerkeverék

olaj

hagyma

fokhagyma

uborka

és bármilyen idény zöldség

burgonya



a 3 féle husit ceruza vastagságura szeletelem, a görögfüszerkeverékkel kis olajjal bepácolom, majd hagyom állni, legjobb lenne 1 éjszakát.

olajon átpiritjuk a hust, addig amig meg nem fő, és pirul. tulajdonképpen ennyi


vékony csikokra vágom a hagymát és a többi zöldséget, joghurtos salátaöntettel nyakon öntjük.

megsütjük a hasáb burgonyát.


A pitát meg házilag szoktam csinálni igy:


40 dkg liszt

2 dkg élesztő

1 tk. cukor(2g)

1 tk. só(3g)

2 dl langyos víz


A tésztához az élesztőt meleg vízben feloldom,összegyúrom a liszttel,cukorral,sóval.20-30 percig kelesztem.

Átgyúrom,4 kis pita formát(kb. 20 cm-es)nyújtok belőle.Lisztezett tepsibe teszem.Még kb. 20 percig kelni hagyom,majd előmelegített sütőben(220 fok,4. fokozat)20-25 percig sütöm. mikor utánna "kinyitom" és tele pakolom.

2009. szept. 23. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2009. szept. 23. 18:05
 5/5 anonim ***** válasza:
57%
A gyros görögül forgást jelent. Nem értem, hogy mért nevezik néhányan a serpenyős apró-húst gyrosnak. AZ csak a nyárson forgatott húsból készülve lesz gyros!
2009. szept. 23. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!