Ki hogy csinálja a GYros pitában házilag?
Van kifejezetten gyros fűszerkeverék, vagy vmelyiken az van,h görög sültek.
Husit, ubit,paradicsomot, paprikát, hagymát és káposztát szoktam bele tenni+joghurtos öntet: joghurt, meg a gyroshúsból egy kis szaft és egy kicsi currypor.
Mi így szoktuk, nekem ez a kedvencem:)
Pitát azt boltban szoktam venni, bár én jobban szeretem sültkrumplival:)
Én így készítem:
- olajon pirítok hagymát, rádobom a befűszerezett husit. lehet venni gyros fűszerkeveréket.
Mellé felkarikázok parit, paprikát, lilahagymát, és készítek tzatzikit és majonézes kukorica salit is.
Mindezek mellett sült krumplival esszük, tehát mi a tálon verziót szeretjük.
én ez alapján szoktam és nagyon fincsi:
30 dkg cs.mell filé
30 dkg pu. mell filé
30 dkg sertés comb
görög füszerkeverék
olaj
hagyma
fokhagyma
uborka
és bármilyen idény zöldség
burgonya
a 3 féle husit ceruza vastagságura szeletelem, a görögfüszerkeverékkel kis olajjal bepácolom, majd hagyom állni, legjobb lenne 1 éjszakát.
olajon átpiritjuk a hust, addig amig meg nem fő, és pirul. tulajdonképpen ennyi
vékony csikokra vágom a hagymát és a többi zöldséget, joghurtos salátaöntettel nyakon öntjük.
megsütjük a hasáb burgonyát.
A pitát meg házilag szoktam csinálni igy:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tk. cukor(2g)
1 tk. só(3g)
2 dl langyos víz
A tésztához az élesztőt meleg vízben feloldom,összegyúrom a liszttel,cukorral,sóval.20-30 percig kelesztem.
Átgyúrom,4 kis pita formát(kb. 20 cm-es)nyújtok belőle.Lisztezett tepsibe teszem.Még kb. 20 percig kelni hagyom,majd előmelegített sütőben(220 fok,4. fokozat)20-25 percig sütöm. mikor utánna "kinyitom" és tele pakolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!