Ebben a receptben kiválthatom a tejfölt, tejjel?
Igen, én megtenném!
Mennyivel? Az biztos, hogy ha lenne tejfölöm, akkor is sokkallanám belerakni azt a mennyiséget, amit a recept ír. Tejből cca 1 decit használnék, és abba raknám az egy púpozott ek. lisztet, azzal sűríteném a leveskét.
Fincsi lesz az úgy is!
(egyébként jó ötlet, én eddig a kölest csak fasírozott gyúrására, hús helyett használtam)
Leírnád azt a fasírt receptet? :)
(Mérlegem nincs... :$ )
F.
A kölest megfőzöd rövid sós vízben, puhára, de sűrűre, mint a tejberizst.
Várd meg, míg valóban teljesen meghűl, (=ez a darálthús), majd fűszerezet (só, bors, zúzott fokhagyma, apróra vágott petrezselyem, amit akarsz) nyers tojással és zsemlemorzsával gyúrd össze. Annyi zsemlemorzsát rakj bele, hogy könnyen formázható, nem túl kemény, de nem is lágy állagú anyagot kapj. Formázz belőle gombócokat, és forgasd meg sütés előtt zsemlemorzsában, kissé lapítsd meg és olajban, zsírban ahogy szereted, süsd ki.
Egyébként sosem szoktam dekázni, attól függetlenül, hogy van egy kis mérlegem.
Kelkáposzta-főzelékhez, vagy tejfölös krumplifőzelékhez tökéletes fogyókúrás kaja, akár nektek, akár a pénztárcának. :))))
Köszönöm!
Ki fogom próbálni!
Ezek szerint a halfasírtomat is feljavíthatnám a kölessel... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!