Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit készítsej combból és hogyan?

Mit készítsej combból és hogyan?

Figyelt kérdés
Valami nagyon fincsit,és újat szeretnék készíteni,ami egyszerű,és olcsó is
2013. ápr. 8. 07:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Milyen comb, sertés vagy csirke?

Van-e egy pohárka fehér borod, és van-e a családban kiskorú?

2013. ápr. 8. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha csirkecomb, azt tölteni is lehet, ha sertéscomb, akkor szeletelve meg lehet tölteni baconba tekerni és úgy kisütni. a töltelék ugyanaz lehet mindkettőbe, egy finom hagymán dinsztelt gombás töltelék. ha érdekel bővebben is leírom.
2013. ápr. 8. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha most bepácolod a hússzeleteket, délre még finom lesz.

szép egyforma vastag szeletekre vágd, enyhén klopfold ki.

egy tálkában keverj össze 2 kanál mézet, egy kis mustárt, kecsapot, borsot, majorannát, zúzot fokhagymát és egy ek. olajat. vágj félkarikára egy közepes hagymát. a besózott szeleteket kend meg a páccal és hagymával rétegezve takard le fóliával.

legalább 2 órát álljon ebben a pácban. ekkor szedd zsiradékkal kikent tepsibe, onts alá féldeci vizet és szorosan lefóliázva süsd kb 45 percig. ekkor megnézed, ha már villapuha, akkor megfordítod és fólia nélkül sütöd még egy kicsit.

zöldséges rizzsel, vagy bármilyen krumplikörettel nagyon finom a puha, szaftos, pikáns hússzelet.

2013. ápr. 8. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
ha csirkecomb, akkor én úgy szoktam csinálni, hogy bepácolom a csirkét só-bors-majoranna-olaj kombinációjába, majd összevágok annyi krumplit amennyit köretnek szánok, ebbe belevágok 1 csokor újhagymát zölddel együtt, meg ízlés szerint paradicsomot (nagyon jó ízt ad neki), erre is só bor majoranna olaj, ráfektetem a csirkecombbot, és aláöntök egy kis húslevest, vagy delikátos vizet, vagy sima vizet. szorosan lealufóliázom és mehet a sütőbe, kb 1 óra alatt szépen megpuhul:)
2013. ápr. 8. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Disznó
2013. ápr. 8. 10:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Már azt hittem valamelyikőnk a disznó :)mi tetszik az ajánlatokból, vagy másra gondoltál. nagyon finom sertéstokányokat lehet készíteni, borsos, zöldborsós, majorannás,gombás, zöldbabos, hentestokány, és még vagy tucatféle. rizzsel, nokedlivel, tarhonyával mind-mind finom.

de egy jó léecsószelet tarhonyával is a kedvenceim közé tartozik.

a disznócomb a legváltozatosabban elkészíthető húsalapanyag.

2013. ápr. 8. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

A sertés-combot kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom.

Bő zsírban kb. 2x annyi szálára vágott vöröshagymát dinsztelek, mint amennyit pörkölt esetében használnék, plusz egy jó marék fokhagymát is közé szelek. Szemes borssal, babérlevéllel, a hússzeleteket fehéredésig elősütöm, és mennyiségtől függően fél-egy deci fehér borral öntöm fel puhulni födő alatt. (Teflonba rakom fel, mert a hagyma sűrű szafttá sül össze és egyébként szeret leragadni). Amikor a husi puha, visszasütöm zsírjára, megpirítom. Teljesen száraz, megsózott tört krumplit adok hozzá köretnek, rá a husi szaftját.


Persze, ha kiskorú van a családban, akkor ez a recept valószínűleg nem neki való.

2013. ápr. 8. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Bakonyi gombás sertésszelet, tejszínnel/tejföllel, nokedlivel.Nem új, de nagyon finom.
2013. ápr. 8. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!