Csirke szárnyából és combból mit?
Valami finomat és nem csak az egyszerű sült vagy rántott hús legyen. :)
+ mellé valami fonom köret?










Nálunk pont csirkeszárny a menü:) Egyszerűen bedörzsöltem 1 kiló csirkeszárnyat kotányi szárnyas fűszerkeverék és kevés zsemlemorzsa egyvelegével,majd sütőpapírral bélelt tepsiben 50 perc alatt ropogósra sütöttem.
Mellé vettem farm frites-os rösztit,azt fritőzben kisütöttem,és sajtmártással tálaltam:)





Az 1-eshez hasonlót szoktam, azzal az eltéréssel, hogy a husit előtte lisztbe forgatom, és hirtelen átsütöm, utána rakom bele a tejfölös-fokhagyma mártásba, hogy összerotyogjanak. Vagy esetleg sajtmártásba, de ugyanúgy, ha sütés után egy kis lecsós-alapot készítel és azzal főzöd össze.
A köret minden esetben lehet főtt rizs, vagy tészta.





1. Rizses-hús
2. Tepsiben fólia alatt megpuhítod, majd fólia le, egy kicsit megpirítod, a végén nyakon öntöd besamell-mártással és rásütöd, vagy egyszerűen vastagon megszórod reszelt sajttal és ráolvasztod a sütőben.





Sajtmártás (ahogyan én készítem)
Egy pohár tejfölbe (tejszínbe) lisztet símára kavarok, majd bele a jó adag reszelt sajtot + őrölt borsot.
Kevés vajat hevítek, abba belekavarom az előre bekevert tejfölt (tejszínt), és állandó kavarás mellett hideg vízzel hígítom, a megfelelő mértékben, mennyiségben.
Sült, párolt húsok mellé a köretek (rizs, tészta) tetejére teszem a tányérban.





én ez alapján szoktam,és 2 féle sajtot teszek bele.
Annál jobb minnél intenzívebb ízű sajtot használsz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!