Mit tudnek kesziteni 1,5 kg-os boros sertes combbol?
A bőrt a rajta levő hájjal együtt szedd le, darabold össze, fedő alatt pici vízzel párold puhára, majd süsd zsírjára. Ha kihűlt, finom hideg-vacsi lesz belőle.
A színhúst szeld fel kb. 2 cm vastagra, sózd, borsozd be.
Bő zsírban (olajban) sok szálára vágott vöröshagymát, és jó pár girizd elszelt fokhagymát dinsztelj meg, forgasd át rajta a szeleteket. Tégy hozzá szemes borsot, babérlevelet majd öntsd fel 1 dl fehérborral, és fedő alatt kezd el puhítani. A továbbiakban lehet még vizet önteni alá, ha szükséges. Amikor puha, fedő nélkül pirítsd meg. Teflonban célszerű feltenni, mert a hagyma a végére besűrűsödik és szeret leragadni. Köretként teljesen száraz törtkrumplit, mert a husi szaftját rászeded.
Vagy:
a húst szeld le, klopfold ki, sózd be és az egyik oldalát vastagon kend meg mustárral. Csinálj valami tölteléket, rakd az egyik felébe, a másikat hajtsd rá és szeletenként csomagold be alufólia-csíkokba. Lábasban forró zsírban max 20-25 percig süsd (közben egyszer fordítsd át). Gyönyörű pirosra sül benne. Ne süsd tovább, mert odaég!!
(Saját tapasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!