Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tudnek kesziteni 1,5...

Mit tudnek kesziteni 1,5 kg-os boros sertes combbol?

Figyelt kérdés
Sutom nincsen, porkolt kizarva.
2011. júl. 2. 22:46
 1/3 anonim ***** válasza:
vagdosd fel, klopfold ki, tegyél bele sonkát és sajtot(összehajtod), és mindezt sörtésztában rántsd ki. isteni.
2011. júl. 2. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A bőrt a rajta levő hájjal együtt szedd le, darabold össze, fedő alatt pici vízzel párold puhára, majd süsd zsírjára. Ha kihűlt, finom hideg-vacsi lesz belőle.


A színhúst szeld fel kb. 2 cm vastagra, sózd, borsozd be.

Bő zsírban (olajban) sok szálára vágott vöröshagymát, és jó pár girizd elszelt fokhagymát dinsztelj meg, forgasd át rajta a szeleteket. Tégy hozzá szemes borsot, babérlevelet majd öntsd fel 1 dl fehérborral, és fedő alatt kezd el puhítani. A továbbiakban lehet még vizet önteni alá, ha szükséges. Amikor puha, fedő nélkül pirítsd meg. Teflonban célszerű feltenni, mert a hagyma a végére besűrűsödik és szeret leragadni. Köretként teljesen száraz törtkrumplit, mert a husi szaftját rászeded.


Vagy:

a húst szeld le, klopfold ki, sózd be és az egyik oldalát vastagon kend meg mustárral. Csinálj valami tölteléket, rakd az egyik felébe, a másikat hajtsd rá és szeletenként csomagold be alufólia-csíkokba. Lábasban forró zsírban max 20-25 percig süsd (közben egyszer fordítsd át). Gyönyörű pirosra sül benne. Ne süsd tovább, mert odaég!!

(Saját tapasztalat)

2011. júl. 3. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Hagyd egyben. Szurkáld be hegyes kiskéssel, és a vágásokba dugj fokhagymát. Jó erősen sózd be, és magas fazékban olvassz zsírt. Ha forró, tedd bele a bőrös húst /le ne szedd!/ és süsd körbe, hogy kérget kapjon. Aztán vedd kicsire a lángot, épp csak pöntyögjön, és igy süsd 2-3 órán át. Viz nem kell, levet fog ereszteni. Ha puha, süsd zsirjára - magyarul- süsd el a levét. A bőrétől csak finomabb lesz. Hidegen és melegen is egy finom, jól szeletelhető sülted lesz, a zsirját kenhetitek kenyérre.
2011. júl. 3. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!