Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan ételízesítő, amiben...

Van olyan ételízesítő, amiben nincs ízfokozó, csak természetes fűszerek?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 5. 00:50
 1/5 anonim válasza:

igen

a Coop-ban és a Sparban is lehet ilyet kapni

2013. ápr. 5. 01:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Amit anyukám csinál. :) Egy csomó zöldségféle van benne ledarálva és sóval eltéve, csak sajnos nem tudom a pontos receptet, de a neten biztos találsz hasonlót, bár ősszel éri meg eltenni.
2013. ápr. 5. 01:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Amit te csinálsz, bolti élelmiszerben sosem lehetsz biztos, mert bizonyos mennyiség alatt feltüntetni se kell az adott összetevőt. Egyébként felhívnám rá a figyelmet, hogy ízfokozó is lehet természetes, a glutamátok pl ugyanúgy megtalálhatók paradicsomban.
2013. ápr. 5. 06:24
 4/5 anonim ***** válasza:

A boltiakban mindegyikben van, legfeljebb "álnéven".

Ha ételizesitöt akarsz, akkor neked kell késziteni, csak akkor lehetsz biztos benne, hogy izfokozók nélküli.

Az elözö válaszolónak meg: elvileg igazad van, hogy több mindenben természetesen is van izfokozó, de nem olyan mennyiségben, mint ahogy az élelmiszeripar készitményeiben.

Egy hasonló példa: a mandulában is van cián, ennek ellenére még nem tenne senkinek sem jót, ha tömény ciánt fogyasztana, akármennyire is természetes anyag.

2013. ápr. 5. 07:51
 5/5 A kérdező kommentje:

"a Coop-ban és a Sparban is lehet ilyet kapni"

Mi a neve? Mert én nem találtam olyat, amiben ne lett volna nátrium-glutamát.

2013. ápr. 5. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!