Szeretnék gyrost készíteni, ismeri valaki a receptet?
Gyros is olyan étel ahány ház annyi féle :Le irom ,hogy én ,hogy szoktam csinálni :
A pitát mindig gyros árusnál veszem meg kb 40-50 /db annyit veszel amennyit akarsz :
A hús nekem csirke comból ,vagy borjúbol jön be ,nagyon ritkán pulyka mellböl :
A húst csikokra vágom bepácolom : gyros füszer keverékbe ,amit kevés olajal elkeverek : A pácolt húst 1-2 órára vagy akár egész éjszakára hütőbe teszem : Majd a húsról a felesleges olajat lecsepegtetem ,serepenyőbe jól át piritom ,ugy hogy ne legyen nyers ,de ne is száradjon ki .
Zöldségek : hagyma ,lila ,esetleg erős paprika káposzta ,paradicsom ,jégsaláta ,ezeket szépen fel darabolom .
öntet. fokhagymás tejföl ,édes chilli szósz ,kechap ,
A pitákat megtöltöm .
Édes chilli szószt kapsz a keleti füszeres boltokban vagy a multikban.
Én ugy szoktam hogy veszek gyros alapport fokhagymás dresszinggel és az alapoort összekeverem csirkemús darabokkal kígyóuborkával paprikával stb zöldésggel. És addig főzöm mig puha nem lesz. Aztán sütök krumplit és rászedem a húst majd rálocsolom a naturjoghruttal kikvert fokhagymás dresszinget
Egyszerű de nagyon finom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!