Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valakit tud nekem fincsi...

Valakit tud nekem fincsi Rákóczi túrós receptet írni? , néztem a neten de annyira sok félekép van leírva!

Figyelt kérdés
2009. szept. 20. 18:56
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Rákóczi túrós

Linzertésztát kell készíteni :

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 zacskó sütőpor

1 zacskó vaníliás cukor

1 db tojássárgája

reszelt citromhéj

Ezt a linzertésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra kinyújtani és megsütni.

Túró töltelék :

0.5 kg túrót, 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék ) ,

1 vanillincukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük.

A közben kicsit megsütjük egy kicsit a tésztát rákenjük a túrótölteléket.

Tojáshab : 5 tojásfehérje , 30 dkg cukor

20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor gyöngyözzön. ( közben kevergetni nem szabad )

A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.

A tojáshabot egyenletesen kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani 80 – 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell!

Én ezt szoktam csinálni

2009. szept. 20. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Eredeti Gundel recept:

A TÉSZTÁHOZ:

18 dk grízesliszt.12 dk vaj,6 dk porcukor,1 dl tejföl,2 tojássárgája,1 cs sütőpor

A hozzávalókat összegyúrjuk,pihentetjük,majd kinyujtva tepsibe tesszük.Villával megszurkáljuk és félig megsütjük.

Töltelék:

12 dk pprcukor,3 dk vaniliás cukor,3 tojássárgája,60 dk tehéntúró,2 dl tejföl,4 dk mazsola,reszelt citromhéj,2 tojásfehérje

A cukrokat a tojássárgájával jól kikeverjük,hozzátesszük a többi hozzávalót,a felvert tojásfehérjét könnyedén hozzákeverjük.

A félig sült tésztát meghintjük édes morzsával,rátessszük a tölteléket,és mérsékelten meleg sütőben sütjük.

Közben 3 tojásfehérjét 9 dk porcukorral keményre felverjük.

Ha már majdnem megsült a tészta,a tojásfehérjét habzsákba tesszük,és a tészta tetejére rács alakban rátesszük,és a sütőben készresütjük.A kész tésztára a rácsok közé ribizlilekvárt teszünk.

Ha kihült,vízbemártott késsel felvágjuk.

2009. szept. 20. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Bocs hogy offolok de mi az a grízes liszt? Talán a rétesliszt másik elnevezése vagy ez egy teljesen más fajta liszt? Előre is köszi.
2009. szept. 20. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
A grízes liszt a rétesliszt.Régen hívták így.
2009. szept. 20. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor jól gondoltam :) Köszönöm szépen!
2009. szept. 20. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi a receptet a rákoczi túrost 1 nappal hamarabb kell sütni?puhulni kell a tésztának?
2009. szept. 21. 11:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem kell egy nappal előbb megsütni.Csak a felvágás előtt hagyd egy kicsit kihülni.
2009. szept. 21. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Még annyit,hogy a tésztát csak keveset kell sütni ( tehát ne legyen barna)A tölteléket akkor tedd rá,amikor annyira megsült,hogy már nem ragad a teteje,de még nem barna.Ésa sütőben a közepén levő rácson süsd,ne az alsón.

Bocsi,hogy ezt nem írtam,de nekem ez természetes,ezért nem jutott eszembe megírni.

2009. szept. 21. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

A csalad imadja. Vekony teszta sok turo :) nalunk igy a nyero :D

[link]

2013. jan. 26. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!