Valakit tud nekem fincsi Rákóczi túrós receptet írni? , néztem a neten de annyira sok félekép van leírva!
Rákóczi túrós
Linzertésztát kell készíteni :
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
reszelt citromhéj
Ezt a linzertésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra kinyújtani és megsütni.
Túró töltelék :
0.5 kg túrót, 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék ) ,
1 vanillincukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük.
A közben kicsit megsütjük egy kicsit a tésztát rákenjük a túrótölteléket.
Tojáshab : 5 tojásfehérje , 30 dkg cukor
20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor gyöngyözzön. ( közben kevergetni nem szabad )
A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.
A tojáshabot egyenletesen kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani 80 – 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell!
Én ezt szoktam csinálni
Eredeti Gundel recept:
A TÉSZTÁHOZ:
18 dk grízesliszt.12 dk vaj,6 dk porcukor,1 dl tejföl,2 tojássárgája,1 cs sütőpor
A hozzávalókat összegyúrjuk,pihentetjük,majd kinyujtva tepsibe tesszük.Villával megszurkáljuk és félig megsütjük.
Töltelék:
12 dk pprcukor,3 dk vaniliás cukor,3 tojássárgája,60 dk tehéntúró,2 dl tejföl,4 dk mazsola,reszelt citromhéj,2 tojásfehérje
A cukrokat a tojássárgájával jól kikeverjük,hozzátesszük a többi hozzávalót,a felvert tojásfehérjét könnyedén hozzákeverjük.
A félig sült tésztát meghintjük édes morzsával,rátessszük a tölteléket,és mérsékelten meleg sütőben sütjük.
Közben 3 tojásfehérjét 9 dk porcukorral keményre felverjük.
Ha már majdnem megsült a tészta,a tojásfehérjét habzsákba tesszük,és a tészta tetejére rács alakban rátesszük,és a sütőben készresütjük.A kész tésztára a rácsok közé ribizlilekvárt teszünk.
Ha kihült,vízbemártott késsel felvágjuk.
Még annyit,hogy a tésztát csak keveset kell sütni ( tehát ne legyen barna)A tölteléket akkor tedd rá,amikor annyira megsült,hogy már nem ragad a teteje,de még nem barna.Ésa sütőben a közepén levő rácson süsd,ne az alsón.
Bocsi,hogy ezt nem írtam,de nekem ez természetes,ezért nem jutott eszembe megírni.
A csalad imadja. Vekony teszta sok turo :) nalunk igy a nyero :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!