Igaz az, hogy Szolnokon kívül nem létezik a habos ischler?
Figyelt kérdés
Szolnoki vagyok, és itt minden cukrászdában habos az ischler. Ilyen rohadt magas sütik, tojáshabbal a két lap között.
Mindenki hülyének nézett, amikor azt mondtam hogy itt a környéken 100 ezer ember így nevezi és eszi. :D
Esetleg nem szolnok környékiek, nálatok is van ilyen? Lehet BP-n kapni valahol esetleg?
2013. ápr. 2. 19:50
11/21 anonim válasza:
Bocsi az offért!
Kedves 8-as válaszoló. Hol, melyik cukrászdában veszel mostanában habos ischlert? Nekem is régi kedvencem, de egy ideje nem találok.
12/21 anonim válasza:
Abba biztos vagyok, hogy Budapesten nincs. Ez biztos ilyen tanyasi szokás:D
13/21 anonim válasza:
Ez nekem inkább négercsóknak tűnik :) Sosem ettem ilyet, de ez tényleg nem az eredeti isler, ettől még lehet finom.
14/21 anonim válasza:
Csak egy baj van! Az Ischler osztrák sütemény ami két linzer karikából áll lekvárral összeragasztva és csokoládéval bevonva!Meg lehet bárhogy váltztatni de az nem nevezhető annak, az más sütemény!Magyar cukrászdának nincs semmi joga egy megváltoztatott süteményt eredeti nevén árulni!Mit szólnánk mi ha magyar téliszalámi néven árulnának egy egészen más állagú felvágottat?
15/21 anonim válasza:
Nálunk (ország nyugati határa) kétféle Ischler kapható. A hagyományos lekváros, illetve csokoládékrémmel készült. Ugyanúgy néz ki, mint az eredeti, de a lekvár helyett csokikrém van. Az osztrák turisták is szokták venni, ők nem csinálnak belőle túl nagy ügyet, hogy módosítva lett az eredeti recept.
16/21 anonim válasza:
Szerintem ez nem baj, azért a "habos isler" szerintem jól megkülönböztethető az "isler" elnevezéstől. Az még nem baj, hogy hasonlít a neve.
17/21 anonim válasza:
A Kérdező azt írta, hogy náluk minden cukrászdában habos az isler. Az isler márpedig nem lehet habos. Ez olyan, mintha én két csokis süteménylapot megtöltenék mogyorókrémmel, vagy amivel kedvem tartja és azt mondanám rá, hogy ez a Sacher torta, csak nálunk Miskolcon így csinálják.
18/21 anonim válasza:
En is szolnoki voltam, mindket fele islert ismerem es szeretem, es szerintem aruljak is Szolnokon.
Amugy nekem innen a habos isler hianyzik, nem a Turo Rudi. :)
De csak az, amit az Edes Titokban adnak. Nyami.
19/21 anonim válasza:
17-es nem pont olyan azért. És szerintem ez enyhén szólva baromságnak tűnik. Szerintem a többiek csak szívatni akarnak.
20/21 anonim válasza:
Mivel akarnák szívatni? nem értem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!