Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lett kemény sütés után...

Miért lett kemény sütés után a leveles tésztáből készített kakaóscsigám?

Figyelt kérdés

Így csináltam:

Bolti,fagyasztott tészta volt,szobahőm.-en kiengedtem,kinyújtottam,megkentem olvasztott vajjal és megszórtam kakaóporos cukorral,majd feltekertem,1cm vastag szeletekre daraboltam.Előmelegített gázsütőbe tettem és addig sütöttem míg kis színt kapott(kb.30p).

Már mikor kivettem száraz volt,később kőkemény lett.

Mit rontottam el?Sokáig sütöttem?

2013. ápr. 2. 12:32
 1/6 anonim ***** válasza:
59%
Sok volt a 30 perc, kiszáradt sajnos. Én sem szeretem a bolti levelest csigának.
2013. ápr. 2. 12:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Na,igen,én is gondoltam rá,hogy túlsütöttem,de előtte meg semmi színe sem volt.
2013. ápr. 2. 12:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Kelt tésztából kellett volna csinálni!A leveles tészta nem arra való! Addig kell sütni míg kis színt kap az nem sok!
2013. ápr. 2. 12:48
 4/6 anonim ***** válasza:
59%
Egy kis tejjel kellett volna megkenned a tetejét.
2013. ápr. 2. 13:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanígy szoktam, de tojással kenem meg a belsejét is,és a tetejüket is, majd sütöm kb 20-30 percet. Már a forró sütőbe teszem be, ezt valakitől hallottam régen, hogy csak így lesz jó. Mikor kiveszem, azonnal letakarom konyharuhával, és hagyom úgy kihűlni. Nagyon finom, puha, omlós kakaós csiga lesz, 20 éve így készítem soha nem lett még kemény.
2013. ápr. 2. 14:25
 6/6 A kérdező kommentje:

Azért nem keltből csináltam,mert siettem és ilyen receptet találtam.

Csak addig sütöttem míg lett egy kis színe és forró sütőbe tettem,de miután kész lett nem takartam le.

Köszönöm a tanácsokat,legközelebb kipróbálom ezeket is.Mentek a zöldek!

2013. ápr. 3. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!