Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kristálycukrot lehet helyettes...

Kristálycukrot lehet helyettesíteni porcukorral?

Figyelt kérdés

Ha IGEN akkor az anyaghányad attól még ugyan annyi lesz ?

pl 250g kristálycukor = 250g porcukorral ?



2013. márc. 29. 18:00
 1/9 anonim válasza:
Valami csavar tuti van a dologban, szerintem nem egyenlő, legalábbis ami az 'édesítési képességüket' illeti. De pont én is szerettem volna feltenni egy ilyen kérdést, várom én is a válaszokat. :)
2013. márc. 29. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

:))))) Ez egy fogós kérdés akkor nekünk :)

Biztos lesz okosabb emberke itt aki tud rá választ adni.

Addig meg türelemmel várunk :D

2013. márc. 29. 18:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Lehet. Az anyaghányad is maradhat. Azért írnak sokszor porcukrot, mert az könnyebben olvad le a krémekben. De egyformán édesít.
2013. márc. 29. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

A cukrot kristály alakban nyerik és a porcukor csak meg van darálva!Azonos súlyú anyag mindenben azonos!

Vegyész

2013. márc. 29. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

persze, hogy lehet.. (fordítva nem érvényes, a kristálycukor szerkezete miatt, vagyis krémekbe nem igazán jó )

De , ha a súlyt nézzük, akkor 1 kiló vas is 1 kiló, meg

1 kiló toll is..., csak a tömegük más:)

2013. márc. 29. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

:D NAGYON KÖSZÖNÖM , a válaszokat , :)

megoldódott a probléma, :)

Macaront fogok készíteni és azért kérdeztem , mert a cukorsziruphoz , valaki azt írja Kristálycukor valaki pedig hogy porcukor. Most majd inkább porcukorral fogok próbálkozni. Az nehezebben is éghet oda Igaz ?

2013. márc. 29. 19:12
 7/9 anonim válasza:

A Macaronhoz nem is kell cukorszirupot készíteni.

Hanem porcukrot, őröltmandulát beleszitálni.


Szerintem amit te csinálsz inkább habcsók. Nem?


A habcsók teljesen kemény, mint a karácsonyfára való díszek, a macaron pedig kívül roppanós, de belül krémes marad.


Majd írd meg, milyen lett.

2013. márc. 29. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

(De pedig ehhez a recepthez kell, de van aki nem főz hozzá, azt is próbáltam már de az valahogy nem lett jó úgy. -- megjegyzem lehet a kristálycukor miatt :P -- )

1.Szitáljuk össze az egyik adag porcukrot és az őrölt mandulát. Keverjük össze az ételszínezéket és az első adag tojásfehérjét, majd öntsük a porcukorhoz és mandulához, de még ne keverjük össze.

2. A többi porcukrot és az ásványvizet hevítsük 118 fokra. Amikor a szirup hőmérséklete eléri a 115 fokot, verjük fel a második adag tojásfehérjét. Adjuk hozzáa 118 fokos szirupot, verjük közepesen kemény habbá, hagyjuk 50 fokosra lehűlni, majd egyenletesen adagolva adjuk hozzá a mandulás keverékhez. Az összeállt masszát kanalazzuk egy habzsákba.

És a macaron is egy habcsókszerű francia édesség. :)

2013. márc. 29. 19:33
 9/9 A kérdező kommentje:

Bár ez egy régebbi macaronom, [link]

de ennél is volt cukorszirup, csak ott kristálycukorral volt írva.

Arra gondoltam most porcukorral készíteném, hátha jobb állaga lesz, és nem fog kicsapódni a porcukor.

2013. márc. 29. 19:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!