Kristálycukrot lehet helyettesíteni porcukorral?
Ha IGEN akkor az anyaghányad attól még ugyan annyi lesz ?
pl 250g kristálycukor = 250g porcukorral ?
:))))) Ez egy fogós kérdés akkor nekünk :)
Biztos lesz okosabb emberke itt aki tud rá választ adni.
Addig meg türelemmel várunk :D
A cukrot kristály alakban nyerik és a porcukor csak meg van darálva!Azonos súlyú anyag mindenben azonos!
Vegyész
persze, hogy lehet.. (fordítva nem érvényes, a kristálycukor szerkezete miatt, vagyis krémekbe nem igazán jó )
De , ha a súlyt nézzük, akkor 1 kiló vas is 1 kiló, meg
1 kiló toll is..., csak a tömegük más:)
:D NAGYON KÖSZÖNÖM , a válaszokat , :)
megoldódott a probléma, :)
Macaront fogok készíteni és azért kérdeztem , mert a cukorsziruphoz , valaki azt írja Kristálycukor valaki pedig hogy porcukor. Most majd inkább porcukorral fogok próbálkozni. Az nehezebben is éghet oda Igaz ?
A Macaronhoz nem is kell cukorszirupot készíteni.
Hanem porcukrot, őröltmandulát beleszitálni.
Szerintem amit te csinálsz inkább habcsók. Nem?
A habcsók teljesen kemény, mint a karácsonyfára való díszek, a macaron pedig kívül roppanós, de belül krémes marad.
Majd írd meg, milyen lett.
(De pedig ehhez a recepthez kell, de van aki nem főz hozzá, azt is próbáltam már de az valahogy nem lett jó úgy. -- megjegyzem lehet a kristálycukor miatt :P -- )
1.Szitáljuk össze az egyik adag porcukrot és az őrölt mandulát. Keverjük össze az ételszínezéket és az első adag tojásfehérjét, majd öntsük a porcukorhoz és mandulához, de még ne keverjük össze.
2. A többi porcukrot és az ásványvizet hevítsük 118 fokra. Amikor a szirup hőmérséklete eléri a 115 fokot, verjük fel a második adag tojásfehérjét. Adjuk hozzáa 118 fokos szirupot, verjük közepesen kemény habbá, hagyjuk 50 fokosra lehűlni, majd egyenletesen adagolva adjuk hozzá a mandulás keverékhez. Az összeállt masszát kanalazzuk egy habzsákba.
És a macaron is egy habcsókszerű francia édesség. :)
Bár ez egy régebbi macaronom, [link]
de ennél is volt cukorszirup, csak ott kristálycukorral volt írva.
Arra gondoltam most porcukorral készíteném, hátha jobb állaga lesz, és nem fog kicsapódni a porcukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!