Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sok főtt tojás megmaradt,...

Sok főtt tojás megmaradt, mihez kezdjek velük?

Figyelt kérdés

Gyerekeim nem szeretik, tojássaláta, rakott krumpli, tojáskrém kizárva :(

Háziállat nincs, aki megenné...

Kidobni viszont nem szeretném, de egyedül nem bírok velük :)

Mit lehetne készíteni belőlük?

2013. ápr. 1. 22:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én is a tojáspörköltet ajánlanám, egy jó kis dús pörköltalapba cikkekre vágva óvatosan beleforgatod, hogy ne nagyon törjön. ha szeretitek tejföl is mehet bele. rizzsel, tésztával finom ebéd, vacsora lehet.
2013. ápr. 2. 07:03
 12/23 anonim ***** válasza:

[link]

csinálhatsz főzeléket-pl spenót vagy sóska, ahhoz feltétnek jó

2013. ápr. 2. 08:46
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Végül átadtam a szomszéd kutyusainak.

2013. ápr. 2. 09:13
 14/23 anonim ***** válasza:

Nagyon jó ötlet a főzelék, lencsével, babfőzelékkel szerintem az ifjúságnak is lecsúsznak a főtt tojások:)

De akár paradicsomszósszal is. a férjem nagyija úgy csinálta, hogy a félbevágott tojásokból kiszedte a sárgákat, villával összetörte, sózta, borsozta, egy kis

reszelt hagymával vagy snidlinggel összekeverte. egy kis tejföllel lazította. púposan visszatöltötte a fehérjékbe, és ezt kínálta a forró, finom fűszeres paradcsomszósszal.

2013. ápr. 2. 09:23
 15/23 anonim ***** válasza:
Hát kár volt, de biztosan örültek neki :)
2013. ápr. 2. 09:24
 16/23 anonim ***** válasza:
Szereztél a kutyáknál egy jó pontot, az biztos XD
2013. ápr. 2. 10:12
 17/23 anonim ***** válasza:

Hát húsz tojást a kutyáknak adni nem semmi. Még 30 forint nagybani árral számolva is 600 forintot kidobtál a kutyáknak :D

A tojáspörkölt és a kaszinótojás tényleg finom, csak nagyon nehéz ételek.

2013. ápr. 2. 13:31
 18/23 A kérdező kommentje:

Miért lett volna KÁÁÁR odaadni valamit a kutyának, ha nekünk nem kell?

Dobtam volna inkább ki?

Hétköznap sem eszünk soha tojásprököltet...

2013. ápr. 2. 13:36
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Jó Nektek, hogy Ti hétköznap SEM esztek tojáspörköltet...

A szomszéd kutyája jóllakott, mások meg éheztek, még húsvétkor is.Nemes komment volt részedről.

2013. ápr. 2. 15:57
 20/23 anonim ***** válasza:
52%

Nem menthetünk meg minden embert. Így is 5 család eszik a mi kontónkra heti 5 nap, mert olyan a munkahelyünk, hogy vödörszámra hozzuk haza a megmaradt kaját. És igen, sok megy az állatainknak belőle, ami olyan, hogy megehetik. Más meg ránkromlik. Nem kell ez a szamaritánus duma, hogy más éhenhal, a kérdező meg főtt tojásokat dob ki... apám is ilyen volt, már réges régen jóllakott, a főtt hús megmaradt bőrét adtuk volna oda cicának, kutyának, akkor odajött és megette, nehogymár az állatoknak legyen adva. Aztán rosszul volt egész délután, mert teleette magát. Ne irigyeld azt a pár tojást a kutyáktól. Kérdező, legközelebb ha ilyen lesz, postán küldd el az itt magyarázóknak. Meglátjuk, megeszik-e. Nekünk is van, hogy olyan és annyi étel maradt valami oknál fogva, ami már senkinek sem kell, akkor az ki lesz öntve. Ennyi. Mint mondtam, így is kapnak heti 2-3-szor egy kg kenyeret, meg vödörnyi kaját heti ötször 5 környékbeli család. Egy jó ismerős vendéglátós, onnan kapjuk a megmaradt kenyereket, két családtag pedig ételkiszállítós cégnél dolgozik, iskoláknak, óvodáknak, idősek otthonába, kórházakba hordják a kaját, és sok megmarad. Ez visszakerül a céghez, mindenki több liter levest, másodikat hord haza. Sokan elosztogatjuk a környékünkön élő szegényebbeknek, esznek belőle aznap és esetleg másnap. Emellett abból az öt családból kettő olyan bunkó, utolsó tuskó, hogy komolyan elgondolkodtam már, hogy nem kapnak semmit... nem várok én el semmit, de azért pár kedves szó meg egy köszönöm jólesne, vagy ha összefutunk, akkor köszönjön. Nem, ketten olyan bunkók, hogy az eszem megáll... mintha ők tennének nekünk szívességet azzal, hogy elfogadják a kaját...

Na mindegy, ne haragudj kérdező, csak kicsit felhúztam magam az egyik válaszoló válaszán, miszerint mennyien éheznek... és mi mit tudunk ezzel kezdeni?? Ha kevesebb ételt főzünk, veszünk, vagy hozunk el, akkor is ugyanannyian fognak éhezni, nem??

2013. ápr. 2. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!