Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet elrontani ennyire...

Mit lehet elrontani ennyire egy gulyason?

Figyelt kérdés
Teljesen ki vagyok keszulve magamtol, eloszor foztem gulyast tegnap , de az ize nem az igazi es el is lett sozva...valamivel fel lehetne meg javitani ?
2013. márc. 31. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Belefozol nemi krumplit, az elveszi a sos izt. Mi nem igazi az izen?
2013. márc. 31. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

A plusz krumpli jó ötlet, de fűszert is tegyél még bele. lehet, hogy az hiányzik. őrölt kömény, kis bors,

egy kis lecsószerűség, ha van.

Ne aggódj, senkinek sem sikerül minden elsőre. csak lesz belőle ehető kaja.ha egy kis tésztát ( csipetkét pl ) vagy más esetleg száraztésztát, az is elveszi a sós íz egy részét. no meg 1 szem mokkacukor, vagy egy teáskanál cukor, és nyoma sem marad a sós íznek.

2013. márc. 31. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Mosogatoleize van , nem tudom miert, recept szerint, minden zoldseget szepen beletettem, edesanyam is gyakran csinal otthon. En most kulkfoldon probaltam fozni masoknak es nagyon kinosan erzem magam....fuszereket is tettem bele eleget...
2013. márc. 31. 14:09
 4/8 anonim ***** válasza:

"Mosogatoleize van"


Ez nekem egyértelmüen túl sok vizet és túl kevés egyebet meg kevés füszert jelent.


Füszerezd utána (kömény, paprika) (ne sózd), esetleg fözz bele még zöldségeket meg krumplit, és akkor jó lesz.

2013. márc. 31. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Milyen recept alapján készitetted?

Hol élsz, mit jelent a külföld?

Milyen húsból fözted?

2013. márc. 31. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 doboszoli ***** válasza:

Szerintem is valahol az alapanyag mennyiségénél, vagy minőségénél van a derék házőrző elhantolva. Az elsózás más kérdés.

Próbálkozz a fentebb javasoltakkal, hátha megmenthető.

Amúgy ne pánikolj,(bár tudom, jelen helyzetben ez nem vigasztal) én a nyarat egy tóparton töltöm, ahol a kocsmárost (engem) sokan meghívják egy "jó gulyásra". Tudnék mesélni...

A későbbiekre:

-válassz jóféle marha, vagy sertés csontot is tartalmazó húst

-úgy indítsd mint a pörköltet, főzz alá sűrű szaftot, majd többször kevés vízzel felöntve, zöldségeld be.

-akkor szeretem a gulyást, (nem gulyáslevesről beszélünk!)

ha a leve nem kiált villáért, tehát még éppen ehető kanállal

-érdemes egy kicsit a krumplit "megkoptatni" benne. (ami nem jelent egyet a péppé főzéssel)

-ha babot főzöl bele nem krumplit, akkor némi füstölt hús jó irányba tereli az ügyet

2013. ápr. 1. 05:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Mindenkinek koszonom a valaszt.

Marhahusbol keszitettem, tettem bele eleg zoldseget, tobbet is mint amit irt a recept...az, hogy mennyire lassan fo a dolog, sokat dob az izen?

2013. ápr. 1. 10:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon sokat!!! jó munkához idő kell :) ha betartod a főzési szakaszokat, ahogy már írták előttem szólók is, nem lehet melléfogni. a pörköltfázis a leghosszabb,mindig nagyon kevés felöntőlével pótolva kell szinte puhára főzni, nem bő lében zubogtatva.ezután zöldségfázis,(fehér és sárgarépa, de a zeller se maradjon ki ) majd rövid idő múlva mehet a krumpli is. a legvégén a csipetke, vagy száraz kézitarhonya, ízlés szerint.

tetejére vágott petrezselyem, amit én még szoktam a gulyásfélék tetejére szórni.Persze az alapfűszerek is fontosak szerintem, őrölt kömény, bors, kiváló minőségű piros őröltpaprika. (csemege, vagy édesnemes )Igaz, ahol élsz, nem tudom mihez tudtál hozzájutni.

Sűrű, finom egytálétel, de valóban nem kell hozzá villa :)

Forrón, puha kenyérrel az igazi .

2013. ápr. 1. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!