Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vmi jó férfias sült sertéshusi...

Vmi jó férfias sült sertéshusi receptje, amit nem lehet elrontani és finom szaftos lesz?

Figyelt kérdés
2013. márc. 21. 09:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Parasztos (szaftos husi)


Karaj,és tarja is jó hozzá ,de tarjával finomabb.


bors

vöröshagyma

sertéskaraj


•1 kg vöröshagyma

•1 kg sertéskaraj

•liszt

•só bors

•vegeta


A karajt megtisztítom, felszeletelem, és kiklopfolom.

Utána a vöröshagymát is megpucolom, és apróra felkockázom, félreteszem 1 tálban.

Lisztet és őrölt feketeborsot keverek össze 1 tányérban, ebbe a hússzeletek mindkét oldalát meghempergetem. Az így belisztezett husikát felforrósított olajban rövid idő alatt, magas hőfokon megsütöm, de nem pirítjuk, csak épphogy kifehérítem. Ha az összes húsi kész, lejjebb veszem a lángot az olaj alatt, beledobom a felkockázott hagymát, és üvegesre pirítjuk, közben picit megsózzuk (ha kell még hozzá olaj, akkor öntök hozzá). Amint üveges, hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, összekeverjük óvatosan, és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven elfedje a víz. Ízesítem kevés vegetával, sóval és ha szükséges még bele, akkor feketeborssal. Főzzük amíg, míg a hagyma szét nem fő, és be nem sűrűsíti a szaftot. Ha szétfőtt és mégsem elég sűrű, akkor a megmaradt borsos lisztből vízzel csinálok habarást és azzal sűrűsítem még.

2013. márc. 21. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Pácolt tarja, (előző nap bepácolva) tepsiben sütve. sült és szaftos egyszerre. ha kéred leírom, hogyan szoktam én.
2013. márc. 21. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Hmm, jól hangzik az 1. is, 2. leírod a pácreceptet? Szombaton jönnek hozzánk, addig gyűjtöm az ötleteket és recepteket. :)
2013. márc. 21. 11:43
 4/4 doboszoli ***** válasza:

Disznóvágáson lestem el.

A nagyobb kockákra vágott lapockát, combot, tarját (esetleg vegyesen) disznózsíron fehéredésig pirítjuk, sózzuk, fokhagymázzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi száraz vörösborral, hogy ellepje. Fedő alatt párold puhára, maj süsd zsírjára.

Furán hangzik, de isteni finom.

2013. márc. 21. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!