Vmi jó férfias sült sertéshusi receptje, amit nem lehet elrontani és finom szaftos lesz?
Parasztos (szaftos husi)
Karaj,és tarja is jó hozzá ,de tarjával finomabb.
bors
vöröshagyma
sertéskaraj
•1 kg vöröshagyma
•1 kg sertéskaraj
•liszt
•só bors
•vegeta
A karajt megtisztítom, felszeletelem, és kiklopfolom.
Utána a vöröshagymát is megpucolom, és apróra felkockázom, félreteszem 1 tálban.
Lisztet és őrölt feketeborsot keverek össze 1 tányérban, ebbe a hússzeletek mindkét oldalát meghempergetem. Az így belisztezett husikát felforrósított olajban rövid idő alatt, magas hőfokon megsütöm, de nem pirítjuk, csak épphogy kifehérítem. Ha az összes húsi kész, lejjebb veszem a lángot az olaj alatt, beledobom a felkockázott hagymát, és üvegesre pirítjuk, közben picit megsózzuk (ha kell még hozzá olaj, akkor öntök hozzá). Amint üveges, hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, összekeverjük óvatosan, és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven elfedje a víz. Ízesítem kevés vegetával, sóval és ha szükséges még bele, akkor feketeborssal. Főzzük amíg, míg a hagyma szét nem fő, és be nem sűrűsíti a szaftot. Ha szétfőtt és mégsem elég sűrű, akkor a megmaradt borsos lisztből vízzel csinálok habarást és azzal sűrűsítem még.
Disznóvágáson lestem el.
A nagyobb kockákra vágott lapockát, combot, tarját (esetleg vegyesen) disznózsíron fehéredésig pirítjuk, sózzuk, fokhagymázzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi száraz vörösborral, hogy ellepje. Fedő alatt párold puhára, maj süsd zsírjára.
Furán hangzik, de isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!