Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az mitől van, hogy a zselatin...

Az mitől van, hogy a zselatin nem keverődik el hanaem ott marad egyben az edény alján?

Figyelt kérdés

kezdő háziasszony vagyok , és megpróbálkoztam egy joghurttortával. mindent a recept szerint (próbáltam) csináltam. ez a recept


:A zselatint beáztatom a tejbe, ha megduzzad, mikróban felmelegítem. Nem szabad forrnia! Beleteszem a porcukrot is. A meleg folyadékot jól elkeverem a langyos joghurttal, habverővel. Ezután ráöntözöm az alapra. Rögtön hűtőbe teszem. 1-2 óra múlva szeletelhető.

mit ronthattam el hogy összecsomósodott és nem keveredett el ? azt mondanom sem kell , hogy az 900g joghurtot dobhattam ki a kukába :c a válaszokat köszönöm .



2013. márc. 30. 18:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom : de van amikor nekem se keverdik el rendesen.
2013. márc. 30. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

A zselatint főzni, forralni kell, hogy oldódjon, és jó legyen. De ez rá is van írva. Szerintem a recept a rossz. De az is lehet, hogy már létezik főzés nélkül készíthető zselatin, de akkor ez fel van tüntetve a csomagoláson...

Szerintem a zselatin+tej helyett próbáld meg habtejszín+habfixáló kombinációval. Azzal keverd el a joghurtot!

2013. márc. 30. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Attól lehet, hogy a joghurt sokkal hidegebb volt a zselatinnál, így ahogy hozzáért, megszilárdult, főleg ha nem keverted NAGYON erősen miközben hozzáadtad. Ezért használok mindig zselatinfixet, mert azzal pont ezt a hibát lehet kikerülni.


Egyébként a joghurtot miért dobtad ki? Vagy ki lehet belőle szedni a zselatint és újramelegíteni (ezt túrótortánál már egyszer csináltam), vagy leszűrni és megenni - gondolom már ízesítve volt.

2013. márc. 30. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat . Szerintem is az lehetett a gond , hogy hideg joghurtot adtam hozzá. Megmenteni a joghurtot már nem
2013. márc. 30. 20:41
 5/6 A kérdező kommentje:
tudtam , megpróbáltam leszűrni , de voltak nagyon kicsi zselédarabok is benne.
2013. márc. 30. 20:42
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én gőz fölött szoktam felolvasztani, és vízben. Nem kell sok, pár kanál vízben gőz fölött szépen feloldódik. Ha nem, akkor teaszűrőn át szoktam szűrni, de ilyet talán 2x kellett csinálnom. Én inkább hidegen csinálnám, mixer legkisebb fokozatán, és úgy csurgatnám hozzá a zselatint a többihez lassan miközben megy a mixer. Kisebb adaggal próbáld ki esetleg.

Amúgy a habtejszín-habfixálós megoldás sem rossz, de azért más íze lesz, és én abba is tennék kis zselatint, hacsak nem hullala (amúgy ezt ajánlom kezdőknek, mert ez elronthatatlan, és még cukor sem kell hozzá), ehhez lehet elég a habfixáló is.

2013. márc. 30. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!