Van még olyan rajtam kívül aki nem a hagyományos húsvéti kajákat főzi húsvétra? Nektek is kikadnak a rokonok?
Már gyerekként se szerettem,hogy minden húsvétkor ugyanaz volt a kaja.
Most már saját háztartást vezetek lassan 10 éve,kettesben vagyunk párommal(még).
De semmi hagyományos nincs,hanem amit épp megkivánunk,vagy ami új receptet látok,kipróbálom.
Idén például egy csirkemelles májas renceptet néztem ki új kajának,többi majd amit megkivánunk,és süti is lesz,bár az van máskor is,de nem rétes és társai.
Tavaly pl párom zöldborsófőzeléket kívánt,az volt a húsvéti vacsi.
Anyám és anyósom egyszerre akadt ki,amikor aznap este hivtak kellemes ünnepeket kivánni és a mi volt a menü kérdésre mi válaszoltunk is...
Vélemény?
A csirkemelles májas receptet kérem :)
Nálunk nagy volt a para, amikor arra vetemedtem, hogy húsleves helyett csirkeragulevest főzzek karácsonykor.
Namost képzeljétek el... 25-én délben itthon húsleves, vacsorára a sógornőméknél húsleves. 26-án délben anyunál húsleves...
25-én jöttek a sógornőmék, férje belenéz a fazékba, és nekiáll örömködni, hogy végre valaki mert lépni :)))
Azzal speciel nincs bajom, hogy nem a hagyományos húsvéti kaja van. Nálunk is illeszkedett mindig a menü ahhoz, amit kívántunk.
De azért az ünnepi hangulatot szeretném megtartani, tehát a főzelék és hagyományosan hétköznapi kaják nálam kilőve. Az nekem is furcsa.
Nekem teljesen lényegtelen. Karácsonykor persze örülök, ha van halászlé, meg bejgli, mert máskor nem szoktunk ilyet enni, de a húsvét az ilyen szempontból teljesen mindegy.
Máskor is szoktam enni kalácsot, sonkát meg pláne...úgyhogy annyira nem hiányzik. Pont úgy, ahogy karácsonykor is elviselem, ha valami különlegesebbet eszünk, a hal helyett. Mert hal máskor is van, csak halászlé nincs. :D
Tudod az emberek sokszor szeretnek beleszólni a másik életébe. Ha a párod tényleg azt kívánta meg, akkor főzd azt. Ha valami különlegesre vágytok, akkor csinálj olyat. Ennyi.
Mondjuk szerintem a veszekedést vagy úgy kerülheted el, hogy hazudsz, vagy pedig ha különleges, drágább kajákat esztek az ünnepek alatt. Így mondhatjátok, hogy ti így ünneplitek ezeket az alkalmakat, nem hétköznapi ételekkel.
Csirkemelles májas receptem otthon,majd este leirom.
Tavalyi a leirt dolog,idén eszem ágában nincs megmondani mit eszünk épp,igazából még nem is tudom,fagyasztó és hűtő tele,majd amit kivánunk.
Tavaly akadtak ki.Idén ha kérdezik,annyit mondunk,finomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!