Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Őzgerince szeretnék csinálni...

Őzgerince szeretnék csinálni túrós vagy joghurtos sütit, írnátok recepteket?

Figyelt kérdés
2009. szept. 17. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Túró rudi- őzgerinc formában


6 személyre


» 24 dkg liszt

» 15 dkg vaj

» 1 kk kakaó

» 1 tojás sárgája

» 2 késhegynyi szódabikarbóna

» kevés tejföl

» 50 dkg túró

» 20 dkg porcukor

» 2 ek búzadara

» 2 csomag vanillincukor

» 1 csomag mazsola

» 1 citrom reszelt héja

» 4 egész tojás

» egy tábla étcsoki

A tészta hozzávalóit-liszt, vaj, kakaó, tojássárga, szódabikarbóna és a tejföl- összegyúrjuk és két részre osztjuk, nyújtjuk és őzgerinc formába tesszük, úgy, hogy a töltelékre még rá tudjuk hajtani a széleket.

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a búzadarát, a vanillincukrot, a mazsolát, a citrom héját, a 4 tojás sárgáját és jól elkeverjük. A végén a 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is óvatosan a túrós masszához adjuk.A tölteléket beleöntjük az őzgerincformákba és lassú tűzön megsütjük, a végén a tetejére csokimáz kerül.

2009. szept. 17. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok:


Meggyes joghurtos süti



Hozzávalók:


25 dkg Meggy


20 dkg joghurt


3 dkg Porcukor


35 dkg tejszín


5 dkg zselé (olvasztott)


2 cl citromlé


10 db Meggy


2 dkg Csokoládé (ét)


1 db piskóta



Elkészítés:


Meggyes vagy cseresznyés, joghurtos alapú sütemény receptje. Könnyű, habos krémmel és egy vékony piskóta lappal készül. Meggy vagy cseresznye is felhasználható hozzá attól függően hogy savanykás vagy édeskésebb ízt szeretnénk kapni.



Joghurtos meggykrém receptje:



25 dkg meggyet (vagy cseresznyét) darabosra turmixolunk. Elkeverjük 20 dkg natúr joghurttal, 3 dkg porcukorral, 35 dkg habbá vert tejszínnel, 5 dkg olvasztott zselével és 2 cl citromlével.



Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet. A tetejére teszünk egy piskóta lapot. Betesszük a hűtőbe 2 órára hogy megdermedjen.



A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a folpackot. Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel, csokiforgáccsal

2009. szept. 17. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Szintén első vagyok :)

Sajna nem tudom kimásolni ezért belinkelem:


[link]


Remélem tudtam segíteni! :)

2009. szept. 17. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

hozzáalók:5 tojás, 1/2 kocka margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 30 dgk porcukor, 1/2 kg túró, 3 dl tej, 1 csomag zselatin (Horváth Rozi), gyümölcs felkockázva

Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverem a margarinnal, vaníliás cukorral és a porcukorral. Ezután beleteszem a túrót és a feldarabolt gyümölcsöt is.

A tejbe felfőzöm a zselatint, ha már gyöngyözik, leveszem a lángról és amint kihűlt (nem megköt) összekeverem a masszával.

A formát nejlonnal kibélelem, beleöntöm a keveréket és beteszem a hűtőbe.

2009. szept. 17. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a recepteket, na hát én ezeket sorban ki is próbálom. Sokat segítettetek.
2009. szept. 17. 20:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen!Sok sikert! :)
2009. szept. 18. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!