Őzgerince szeretnék csinálni túrós vagy joghurtos sütit, írnátok recepteket?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Túró rudi- őzgerinc formában
6 személyre
» 24 dkg liszt
» 15 dkg vaj
» 1 kk kakaó
» 1 tojás sárgája
» 2 késhegynyi szódabikarbóna
» kevés tejföl
» 50 dkg túró
» 20 dkg porcukor
» 2 ek búzadara
» 2 csomag vanillincukor
» 1 csomag mazsola
» 1 citrom reszelt héja
» 4 egész tojás
» egy tábla étcsoki
A tészta hozzávalóit-liszt, vaj, kakaó, tojássárga, szódabikarbóna és a tejföl- összegyúrjuk és két részre osztjuk, nyújtjuk és őzgerinc formába tesszük, úgy, hogy a töltelékre még rá tudjuk hajtani a széleket.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a búzadarát, a vanillincukrot, a mazsolát, a citrom héját, a 4 tojás sárgáját és jól elkeverjük. A végén a 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is óvatosan a túrós masszához adjuk.A tölteléket beleöntjük az őzgerincformákba és lassú tűzön megsütjük, a végén a tetejére csokimáz kerül.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Első vagyok:
Meggyes joghurtos süti
Hozzávalók:
25 dkg Meggy
20 dkg joghurt
3 dkg Porcukor
35 dkg tejszín
5 dkg zselé (olvasztott)
2 cl citromlé
10 db Meggy
2 dkg Csokoládé (ét)
1 db piskóta
Elkészítés:
Meggyes vagy cseresznyés, joghurtos alapú sütemény receptje. Könnyű, habos krémmel és egy vékony piskóta lappal készül. Meggy vagy cseresznye is felhasználható hozzá attól függően hogy savanykás vagy édeskésebb ízt szeretnénk kapni.
Joghurtos meggykrém receptje:
25 dkg meggyet (vagy cseresznyét) darabosra turmixolunk. Elkeverjük 20 dkg natúr joghurttal, 3 dkg porcukorral, 35 dkg habbá vert tejszínnel, 5 dkg olvasztott zselével és 2 cl citromlével.
Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet. A tetejére teszünk egy piskóta lapot. Betesszük a hűtőbe 2 órára hogy megdermedjen.
A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a folpackot. Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel, csokiforgáccsal
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Szintén első vagyok :)
Sajna nem tudom kimásolni ezért belinkelem:
Remélem tudtam segíteni! :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
hozzáalók:5 tojás, 1/2 kocka margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 30 dgk porcukor, 1/2 kg túró, 3 dl tej, 1 csomag zselatin (Horváth Rozi), gyümölcs felkockázva
Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverem a margarinnal, vaníliás cukorral és a porcukorral. Ezután beleteszem a túrót és a feldarabolt gyümölcsöt is.
A tejbe felfőzöm a zselatint, ha már gyöngyözik, leveszem a lángról és amint kihűlt (nem megköt) összekeverem a masszával.
A formát nejlonnal kibélelem, beleöntöm a keveréket és beteszem a hűtőbe.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!