Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütésnél mikor vágjam...

Kenyérsütésnél mikor vágjam be a tetejét a cipónak, kelesztés előtt, vagy mielőtt sütőbe tolom?

Figyelt kérdés

2013. márc. 21. 08:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Kelesztés előtt szoktam.
2013. márc. 21. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Miután a tészta megkelt, a kenyeret feltekerem, megformázom, 3 helyen bevágom, majd berakom a kilisztezett tepsibe és még 1 órát hagyom kelni sütés előtt.
2013. márc. 21. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Hú, megkérdezhetem, hogy "tekered fel"?

Ez lesz az első kenyerem.

Kalácsot meg zsemlét/kiflit már rengeteget csináltam, így a tészta állagával nem lesz baj, de a megformázást se csináltam még soha.

2013. márc. 21. 08:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Mivel a mienk a kenyérsütőben kel, nem is tudnánk kelesztés előtt ilyesmit, úgyhogy sütés előtt. De ez csak pár alkalom volt, többnyire eszünkbe se jut bevágni, a cipóink sima kerekek.
2013. márc. 21. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi, de természetesen nem a kenyérsütő-gépre gondoltam, az egy másik műfaj...
2013. márc. 21. 10:51
 6/8 anonim ***** válasza:
A megkelt tésztát gyengéden kicsit kilapogatom, majd a bal felét a tészta közepéig behajtom, utána a jobb felét is középre behajtom hogy egymás mellett legyenek, ezután felgöngyölöm a tésztát és kézzel szépen eligazítom kenyér formára.
2013. márc. 21. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Ehhez hasonlóan csinálom, itt szépen látszik hogyan kell:

[link]

2013. márc. 21. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm, ezt ki fogom próbálni.

Közben persze kész lett. Egyetlen problémája, hogy eléggé lelapult, pedig amikor kelesztettem, akkor a sütőpapírt felhajtottam és oldalról megtámasztottam, hogy csak felfelé keljen, és ez sikerült is, de a sütő nem volt még teljesen forró, amikor betettem, és így le is süllyedt. Viszont belül nagyon lyukacsos lett, kívül meg kemény ropogós, és finom is. :o)

Legközelebb megpróbálom a rajz alapján.

2013. márc. 21. 17:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!