Egy hónapja összeköltöztem a párommal, uton van a születendő gyerekünk, sajnos nem vok a főzés híve, sokat kell még tanulnom, receptről szoktam ételeket készíteni?
Nálunk a vasárnap reggel kötött, akkor főtt sonka van főtt tojással, tormával, friss kenyérrel. Ezeket nem macerás elkészíteni, a kenyeret is magam sütöm (géppel, így nem kell hozzá nagy tudomány, kimérem bele a hozzávalókat, a többit meg megoldja :) ).
Egyébként olyan ételt csinálj, amit szerettek. Nálunk volt már olyan, hogy karácsonykor pizzát sütöttem, teljesen jó volt. Mindenki szereti, minek bonyolítani?
Talán a legegyszerűbb, ha sült csirkecombokat csinálsz. Ennek annyi a trükkje, hogy előző este sózd le, akkor jól beeszi magát és ízes lesz a hús. Alá kell önteni egy kis vizet, aztán be a sütőbe, egy óra múlva pedig megnézed. Én inkább másfél órát sütöm, az a tuti. Időnként meglocsolom a vízzel és ennyi.
Vagy ezt lehet bonyolítani, ha egész combokat veszel és megtöltöd őket: májkrémbe keversz tojást, tejbe áztatott zsemlét és fűszereket (só, bors, majoranna elég jó együtt). Ez már igazán ünnepi, viszont a töltés kicsit macerás, mert ha nem jól sikerül elválasztani a bőrt, akkor kifolyhat. Hozzá köretnek krumplipüré és franciasaláta, ez elég hagyományos is és nem is túl bonyolult.
Vagy az is lehet, hogy olyat főzöl, amit jól tudsz. Nem az számít, mit esztek, hanem hogy hogy élitek meg magát az ünnepet :)
A főzés miatt pedig ne parázz, nem kell hozzá más, csak gyakorlat, főzni mindenki meg tud tanulni :)
Köszi a vàlaszokat! Ên gondolkodtam pld hogy csin rántott hust
huslevessel, csinálok szenvicseket veszek kolbászt piros aranyat sajtot.
Sonkát kisütöm tojast megfőzöm.. Stb ..rz igs jo?
A sonkát ne süsd meg, hanem vegyél egy darab jobb minőségűt (füstölt, nem gyorsérlelésűt) inkább piacon, termelőtől. azt főzd meg, a súlyának megfelelő idő alatt, majd hagyd a saját levében kihűlni. Ilyesmi legyen a húsvéti sonkátok. E mellé mehet a főtt tojás, a retek, az újhagyma, akár majonézes saláták is.
a levét se öntsd ki, lefagyasztva műa.flakonban később nagyon finom lesz egy krumpli, vagy bableves felöntőlevének.
(súlyának megfelelelő idő pl ha másfél kilós a darab, akkor másfél óra-két óra.)lassan főzve, akár a húslevest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!