Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egyszerű, gyorsan...

Milyen egyszerű, gyorsan elkészíthető, de nem porból/mirelitből készülő ételeket tudtok ajánlani egy 20 éves fiúnak?

Figyelt kérdés
Néha napján kénytelen vagyok magamnak összeütni az ebédet, milyen egyszerű kajákat tudtok ajánlani?

2013. márc. 10. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
27%
Paprikás krumpli. Annál egyszerűbb nincsen
2013. márc. 10. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

Vagy még: sajtos tészta, bolognai, főzelék,


Ezek is egyszerűek

2013. márc. 10. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Tanulj meg pörköltalapot készíteni utána már gyerekjáték variálni.
2013. márc. 10. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Apróra vágott vöröshagymát zsíron vagy olajon aranysárgára dinsztelsz (sütsz). Ha van rakhatsz mellé karikára szelt zöldpaprikát is. Amikor már szép áttetsző a hagyma, akkor belerakod:

- meghámozott, hasábra szelt krumplit = krumplipaprikáshoz

- kockára vágott sertés, marha húst = pörkölt

- csíkokra vágott sertésmáj = resztelt máj

- vagy éppen az átpucolt csirkemájat


Szóval ezek közül valamelyiket belerakod a hagymára, átforgatod, kis tűzön, amíg a külseje fehér nem lesz minden egyes benne levő darabnak (ha krumpli, akkor pedig egy kicsit elkezd üvegesedni). Ekkor szórod rá a törtpaprikát, összekevered és felengeded annyi hidevízzel, hogy éppen ellepje. Tegyél bele sót is, lehet egy kis őrölt köménymagot is, esetleg picike borsot is.

Ha felforrt, vedd alatta a lángot takarékra, és főzd addig, míg puha nem lesz.

Esetenként megkavarod, ha kell, a levét pótolod. És persze megkóstolod, hogy elég-e benne a só.


Lehet, hogy így egy kicsit bonyolult, de ne ilyedj meg, ha átolvasod mégegyszer, látni fogod, mennyire egyszerű, és tulajdonképpen többféle kaját tudsz ugyanazzal a módszerrel elkészíteni.

2013. márc. 10. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:

Főzelék - ha egyet megtanulsz mindet megtudod csinálni mert csak a zöldség más

fasírt, pörkölt, krumplipüré, gulyás leves,palóc leves, rakott krumpli

Egy kis idő és egy kis gyakorlat után már semmi sem nehéz:-))

( és a csajok értékelik a saját készítésű vacsit)

Otthon kérdezd ki anyukád, hogy mit hogyan szokott csinálni, esetleg lépésről lépésre írd le; mert mindennek az alapja egy JÓ recept.

2013. márc. 10. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
dióstészta, mákostészta, túróstészta, krumplistészta, sajtos-sonkás-tejfölös tészta, bolognai, lecsó, pásztortarhonya, rizibizi fasírttal, rántott hús, sajt, párizsi krumplipürével, lecsós szelet rizzsel, tejberizs, tejbegríz, sült hal kukoricás rizzsel, paprikáskrumpli, rakottkrumpli
2013. márc. 10. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Igaza van az előttem íróknak. A pörköltalap sokféle étel kiindulópontja. És lehet vele csalni, ha többet csinálsz, több kajára lehet osztani. Pl. Zsíron (olajon) megpirítok 3-4 nagy fej hagymát egyszerre. Mikor kész, 3 részre osztom. 2/3 megy a hűtőbe, az 1/3-ot felhasználom. Másnap előveszem az elraktározott hagymás alap felét, harmadik nap a maradékot. Rengeteg dolgot lehet belőle csinálni. Ha rádobsz 2-3 karikára vágott krumplit, és egy kis kockatésztát, annyi vízben ami ellepi, krumplistésztád lesz. Ha csak krumplit teszel bele, krumplifőzelék (a főzés végén minden főzeléket ugyanúgy sűrítünk, 1 pohár tejfölben elkeverünk simára 1 evőkanál lisztet és óvatosan, tűzről levéve a főzelékhez öntjük), de ugyanezt megcsinálhatod tökkel, zöldbabbal, gombával is. Bolognai mártást is készíthetsz egyszerre többet(hagymás alapra darált hús, fűszerek, puhára párolod, adagonként lefagyasztod és amikor gyorsan kaja kell, csak kiolvasztod, ketchup rá és 15 perc alatt finom vacsid van.
2019. nov. 19. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!