Milyen egyszerű, gyorsan elkészíthető, de nem porból/mirelitből készülő ételeket tudtok ajánlani egy 20 éves fiúnak?
Vagy még: sajtos tészta, bolognai, főzelék,
Ezek is egyszerűek
Apróra vágott vöröshagymát zsíron vagy olajon aranysárgára dinsztelsz (sütsz). Ha van rakhatsz mellé karikára szelt zöldpaprikát is. Amikor már szép áttetsző a hagyma, akkor belerakod:
- meghámozott, hasábra szelt krumplit = krumplipaprikáshoz
- kockára vágott sertés, marha húst = pörkölt
- csíkokra vágott sertésmáj = resztelt máj
- vagy éppen az átpucolt csirkemájat
Szóval ezek közül valamelyiket belerakod a hagymára, átforgatod, kis tűzön, amíg a külseje fehér nem lesz minden egyes benne levő darabnak (ha krumpli, akkor pedig egy kicsit elkezd üvegesedni). Ekkor szórod rá a törtpaprikát, összekevered és felengeded annyi hidevízzel, hogy éppen ellepje. Tegyél bele sót is, lehet egy kis őrölt köménymagot is, esetleg picike borsot is.
Ha felforrt, vedd alatta a lángot takarékra, és főzd addig, míg puha nem lesz.
Esetenként megkavarod, ha kell, a levét pótolod. És persze megkóstolod, hogy elég-e benne a só.
Lehet, hogy így egy kicsit bonyolult, de ne ilyedj meg, ha átolvasod mégegyszer, látni fogod, mennyire egyszerű, és tulajdonképpen többféle kaját tudsz ugyanazzal a módszerrel elkészíteni.
Főzelék - ha egyet megtanulsz mindet megtudod csinálni mert csak a zöldség más
fasírt, pörkölt, krumplipüré, gulyás leves,palóc leves, rakott krumpli
Egy kis idő és egy kis gyakorlat után már semmi sem nehéz:-))
( és a csajok értékelik a saját készítésű vacsit)
Otthon kérdezd ki anyukád, hogy mit hogyan szokott csinálni, esetleg lépésről lépésre írd le; mert mindennek az alapja egy JÓ recept.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!