6-7 főre milyen vacsit és mennyit készítsek szerintetek?
hidegtálat .
Ha hidegtálat készitesz előre megtudsz csinálni dolgokat .
De 1 tortilla ,és hamburger paryt is el tudok képzelni ..
Ha hambit csináltok akkor a hambi húst te csináld meg otthon az tuti siker .
Na akkor a pusztapörkölt a a dimbes dombos-hegyes vidékről :) hosszú lesz, de megéri elolvasni, pláne elkészíteni.
egy 4,5 literes lábas-fazékban kezdem, mert sok lesz belőle.
egykilóhúsz-harmindc deka csülköt vagy lapockát felkockázok.két közepes hagymát aprítok és zsíron kis sóval megdinsztelem. pici vízzel hamarabb megy a pépesítése. ebbe kerül 1-1 szem paprika , paradicsom (héj nélkül )finomra vágva. erre rá a hús, amit fehéredésig kevergetek. kiaja a saját levét, amiot megvárok, míg elfő. ekkor szórom meg kiváló minőségű éedesnemes, vagy csemege pirospaprikával, úgy két kanálnyival. őrölt kömény megy még rá, kis bors, és kezdhet puhulni. ( csak a rend kedvéért írok csont,-vagy húslevet, mert én szoktam főzni )mindig rövid lével felöntve főzzük a pörköltünket.
míg fő, zsíron megpirítok fél kiló tarhonyát, felengedem másfélszeres kissé sós vízzel, majd, ha a vizet elfőtte, felrehúzom és a saját párájában hagyom puhulni.(konyraruhával letakarva) .amikor a pörkölthús majdhogynem kész, akkor teszek bele kb fél kiló kockára vágott krumplit. megint egy kis felöntés, de mindig maradjon sűrű, ne lutyogós.ha krumpli is elkezd lekopni, és majdnem puha, akkor megy bele a kész tarhonya. csak egyszer-kétszer keverjük át vele, ne törjük össze a krumplit.
ne legyen száraz, hanem szaftos, finom bográcsozóshoz hasonló tartalmas egytálétel.
a csipőspaprika opció, akár tányéronként is lehet ízesíteni vele.a sózást fázisonként ellenőrizni, mert a krumpli is sokat elvesz, így lehet, hogy pótolni kell.
Tényleg tele lesz a fazék,mire elkészül. nagyon laktató és isteni finom.
A sült csirke mellé csinálhatnál gombás töltelékkel töltött disznóhús roládot baconba tekerve. így már kétféle hús lenne a hidegtálon, és plusz még egy stefániát
fasírthúsból, arra is van egy másik sütési módszerem, hogy érdekesebb legyen. a kolbászos karaj is finom, és nagyon dekoratív.
a hideg húsostálak mellé mindenképpen 2-3 féle majonézes, illetve friss salátát kínálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!