Milyen vacsorát készítsek ezekből?
nem tudom mit főzzek vacsira, de ami van itthon:
szalonna, kolbász, egy kis szalámi, tejföl, sajt, borsó, egy kis krumpli, hagyma.
rántotta volt mostanság, leves van, szóval valami másodikat kellene készíteni. valami szalonnás krumplis ételre gondoltam, de nincs több ötletem...
A krumlit és a hagymát szeleteld fel vékonyra rétegzve rakd tepsibe ,majd a felszeletelt bevagdosott szallonát ted rá és süsd meg :
Héjába sült burgonya szalonnával és ecetes hagyma salival
A krumplit megpucolod, kis talpat vágsz rá, hogy megálljon a tepsiben, és kikaparod a belsejét kanállal (ehhez a tetejét is le kell vágni). Kis kockákra vágott kolbászt összekeversz apróra vágott hagymával. Ezt a tölteléket kiskanállal belekanalazod a krumplik belsejébe.
A krumpli tetejére raksz egy vékony szeletke szalonnát, majd megszórod reszelt sajttal. A töltött krumplikat berakod a 180 fokra előmelegített sütőbe (először lefóliázva, majd fél óra múltán fólia nélkül). Ez finom és gyors.
hajában sütött krumpli ecetes tejfölös hagymával
ha van egy két tojás még akkor rakottkrumpli
sült szalonna krumplival
hagymáskrumpli kolbásszal, rántott sajt
lapcsánka
héjában süsd meg a krumlit, vájd ki a belsejét,
tölts bele tejfölbe vágott ételeket(hagyma, szalonna, szalámi, párolt borsó, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!