Milyen a tojásfehérje rántotta?
A fehérjét nem rántottának, hanem tükörtojásnak szoktam csinálni, 6-7 fehérje mellé teszek néha 1-2 egész tojást, hogy azért legyen benne azért sárgája is.
Felverni nem látom sok értelmét. Ízesíteni meg nyilván ugyanúgy kell, mint máskor.
Ízlések és pofonok !!! Én már ettem ilyet szerintem borzalmas. Nagymamám csak így eszi meg. Szerintem nem olyan mint az igazi rántotta. Az igazi rántotta pont a sárgájátol lesz ízes és krémes. Amúgy miért nem teszedbele a sárgáját is ???
Ui.: Most hogy a tojásnál tartunk valaki segítene ! A TOJÁS MELYIK RÉSZÉBE SOK A KOLESZTERIN ? SÁRGÁJÁBA VAGY FEHÉRJÉBE ???
A sárgájában van a koleszterin, de nem kell aggódni miatta. 10 évenként állítják, illetve cáfolják a káros/nem káros hatását. ugyanúgy, mint zsír/olaj, vaj /margarin és még ezerféle más, amit éppen az aktuális "tudomány " (vagy lobbyérdek ) diktál.
Speciel én egésztojásból szeretem a rántottát, de valóban olvastam már, hogy csak fehérjéből is készítik.pl testépítők a protein miatt.
Diétázók, testépítok a magas fehérje tartalom, ill. alacsony kalória tartalom miatt eszik csak fehérjébol a rántottát.
A sárgájával sincs viszont semmi baj - sok ásványi anyagot és (jelenleg azt állítják) jó koleszterint tartalmaz. Szigorú fehérje diétába viszont a sárgája már nem fér bele.
Kóstoltam már, de mivel soha nem sózom a tojást, így eléggé ízetlen volt.
Ízesíteni bármivel lehet, amivel a klasszikus rántottát szoktad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!