Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen a tojásfehérje rántotta?

Milyen a tojásfehérje rántotta?

Figyelt kérdés
sokszor láttam már, hogy csak a tojás fehérjét verik fel és azt sütik meg. milyen íze van? mivel kell/lehet ízesíteni?
2013. márc. 17. 16:40
 1/8 anonim ***** válasza:

A fehérjét nem rántottának, hanem tükörtojásnak szoktam csinálni, 6-7 fehérje mellé teszek néha 1-2 egész tojást, hogy azért legyen benne azért sárgája is.

Felverni nem látom sok értelmét. Ízesíteni meg nyilván ugyanúgy kell, mint máskor.

2013. márc. 17. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
55%

Ízlések és pofonok !!! Én már ettem ilyet szerintem borzalmas. Nagymamám csak így eszi meg. Szerintem nem olyan mint az igazi rántotta. Az igazi rántotta pont a sárgájátol lesz ízes és krémes. Amúgy miért nem teszedbele a sárgáját is ???


Ui.: Most hogy a tojásnál tartunk valaki segítene ! A TOJÁS MELYIK RÉSZÉBE SOK A KOLESZTERIN ? SÁRGÁJÁBA VAGY FEHÉRJÉBE ???

2013. márc. 17. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
A sárgájában van sok koleszterin.
2013. márc. 17. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Én beleteszem a sárgáját is vagyis az egész tojást, de láttam már filmekbe, hogy csak a fehérjét rakták bele azért kérdeztem, hogy az úgy milyen :)
2013. márc. 17. 17:03
 5/8 anonim ***** válasza:
nekem a kedvencem a csak fehérje *.* imádom ugy.általába igy eszem , de van amikor ugy csinálom mintha tükörtojás lenne csak mindkét oldalát megsütöm szárazra.általában sóval,borsal,és pirospaprikával ízesitem,de van amikor csal sóval.Szerintem sokkal finomabb a sima fehérje mint amikor a sárgája is fel van verve
2013. márc. 17. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi :) akkor lehet, hogy egyszer kipróbálom :D
2013. márc. 17. 17:22
 7/8 anonim ***** válasza:

A sárgájában van a koleszterin, de nem kell aggódni miatta. 10 évenként állítják, illetve cáfolják a káros/nem káros hatását. ugyanúgy, mint zsír/olaj, vaj /margarin és még ezerféle más, amit éppen az aktuális "tudomány " (vagy lobbyérdek ) diktál.

Speciel én egésztojásból szeretem a rántottát, de valóban olvastam már, hogy csak fehérjéből is készítik.pl testépítők a protein miatt.

2013. márc. 17. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Diétázók, testépítok a magas fehérje tartalom, ill. alacsony kalória tartalom miatt eszik csak fehérjébol a rántottát.

A sárgájával sincs viszont semmi baj - sok ásványi anyagot és (jelenleg azt állítják) jó koleszterint tartalmaz. Szigorú fehérje diétába viszont a sárgája már nem fér bele.

Kóstoltam már, de mivel soha nem sózom a tojást, így eléggé ízetlen volt.

Ízesíteni bármivel lehet, amivel a klasszikus rántottát szoktad.

2013. márc. 17. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!