A torta tetejére körbe a szélére szeretnék ebből "kerítést" képezni (főként hogy a zselatin ne folyjon le majd az oldalára).
DE ha van ötletetek, hogy mi mással lehetne "kerítést" csinálni (ami mondjuk kevésbé édes, mert így már nagyon sok lesz a csoki rajta és egy tortánál azért nem úgy van az ember, hogy "nem baj ha csak az 5. sikerül). Szóval ötleteket IS várok :)
Szerintem az a legolcsobb megoldás ha te magad csinálod meg otthon .
A csokit kevés vajjal gőz felett olvaszd meg ,majd vagy olajozott sütő papíra vagy alufólira kend szét : ha meg dermedt akkor szed le : nem baj ha nem lesznek egyformák a lapok ettől lesz egyedi a tortád ..
Nem "kerítést" kell csinálni . A tortaformát, amiben a piskótát megsütötted, oldalán a teljes magasságig egy csíkban kibéleled sütőpapírral . A torta alapot beleteszed , majd jöhet rá a krém , vagy a gyümölcs , ( előtte ne felejtsd el valamilyen ízben hozzá illő lekvárral áthúzni /vékonyan megkenni/ hogy ne szívja be a krémet ). Tetejére az ízesített zselatin . Hűtő ,legalább 3-4 óra . Lebontás ( a karika eltávolítása utána a sütőpapír lehúzása ). Ezek után az oldalát piskótamorzsával díszítheted , vagy ezzel a csokoládékerítéssel is de ilyet minden cukrász magának csinál , márványlapon , puha csokoládéból teflon- vagy márvány- hengerelve . Ja és készen nem lehet kapni !
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!