Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sokan jönnek át hozzánk, mit...

Sokan jönnek át hozzánk, mit főzzek?

Figyelt kérdés
Sokan jönnek át hozzánk, "kajálás" cimszó alatt az esti órákban, szeretnék valami olyan ételt eléjük tenni, amiből mindenki jól lakik, ugyanakkor finom is, de látsszék, hogy dolgoztam vele. Házi pizzát nem szeretnék sütni és többfogásos ételeket sem, mert nincs annyi hely, hogy mindenki asztalhoz tudjon ülni. Segitsetek...
2013. márc. 13. 08:50
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Bográcsgulyás. Készítheted a konyhában is, ha nincs kint bográcsoló-helyed.
2013. márc. 13. 08:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sütnék egy csomó csirkecombot, betekerném fóliával a "fogókáját" és hozzá francia jellegű salátákat.(franciasaláta, károlyi saláta, krumplisaláta, majonézes gomba stb.) Ezt lehet büféasztal szerűen kitenni.

Vagy ami még egyszerűbb: töltött krumpli, sokféle töltelékkel. Ez ehető kézzel a kanapén ülve is, és érdekes dolgokat lehet kihozni az ízekből, dicséretek garantáltak.

2013. márc. 13. 09:04
 3/10 anonim válasza:

Én ajánlok neked 2 finomságot:

1: Tepsit bélelj ki karikákra vágott burgonyával, sózd borsozd tegyél alá egy kevés vizet, és ennek a tetejére pakolj sós majorannás csirkecombokat. fedd le alufóliával és igy sütőbe 180 fokon süsd addig amig meg nem puhul a cucc. :) utána leveheted a fóliát és pirítsd egy kicsit. ez igen gusztusos, és finom

2 ez pedig egy hasonló egytálétel szerű. olyankor csinálom amikor egyáltalán nincs kedvem szórakozni az étellel. szintén tepsit kibélelek krumplival, sózom borsozom, vágok bele vékony karika vöröshagymát, paradicsomot, paprikát, felöntöm vízzel, a tetejére fektetek csikemelleket vagy vmi csont nélküli husit amit csak sózok. erre is alufólia, szintén puhulásig. ha kiván vizet még tegyél hozzá sütés közbe. ennek imádom a krumpliját, jó szaftos :)

remélem segitettem jóétvágyat :)

2013. márc. 13. 09:31
 4/10 anonim ***** válasza:
51%

A 3-asnak a 2-es változata, csak a vöröshagymával lennék bajban, ahhoz tudni kellene, hogy a vendégek közül mindenki szereti-e, megeszi-e. Vannak emberek, akiknek a sülthagyma bántja a gyomrukat.

De ennyi erővel készíthetsz egy jó adag rakott krumplit is, és kikockázod, úgy rakod nekik tányérra.

Vagy főzöl egy jó nagy fazék virslit, berakod az asztal közepére frissen gőzölögve, mustárral, puha-kenyérrel, papír-tálcáva.

Ha nem virsli, akkor fincsi csípős sült-kolbászt, ugyanúgy mustárral, kenyérrel. Isznak rá sört, üdítőt, pár falat apró-süti, sós és édes. Szerintem ez is jó egy ilyen "nem fehérasztalos" vendéglátáshoz.

2013. márc. 13. 10:10
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
* "nem fehérasztalos" = nem fehérabroszos :))))
2013. márc. 13. 10:11
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
én is a bográcsgulyásra szavazok:) az nagy tételben a legfinomabb, vagy ugyanígy paprikáskrumpli,sok kolbásszal,mellé valami savanyúval
2013. márc. 13. 10:21
 7/10 anonim ***** válasza:
75%

Csinálj egy nagy vajling fasírtot, mellé majonézes krumplit, savanyúságokat tálalj. kétfélét is csoinálhatsz, ugyanabból a bekeverésből.apró kis húsgolyókat kisütni, egy fél ropit beleszórni "fogantyúnak", egy részét pedig tojással megtöltve stefániaának rúdban kisütni. ferdén szeletelve szép tálat lehet belőle készíteni.Készítettem már úgy is, hogy a kiterített húsra fél gombákat tettem, és úgy csináltam meg a rúdakat. nagyon szép volt felvágva és finom is.

a baconba tekert csirkemáj is nagyon kapós szokott lenni, nem túl munkaigényes, mégis finom fogás. emellé is tökéletes a majonézes saláták valamelyike, vagy csemege uborka stb.Francia saláta, majonézes kukorica, krumplisaláta.

ha még most bekevernéd, egy tatárbifsztek is beérne estére, nálunk igazi ínyencségnek számít.

2013. márc. 13. 10:30
 8/10 anonim ***** válasza:
16%

Én egy egyszerű zöldségkrémlevest csinálnék pl. brokkolikrémlevest. Utána petig baconbe tekert májat vagy baconbe tekert borsos, mustáros szűzérmét. Isteni. Ehez egy nagy adag rokfortos paradicsomsaláta illik. :) + sós, édes sütik ( én megkoronáznám egy málnás pohárkrémmel esetleg pannacottaval de te azt mondtad nem akarsz sok fogást )

Szerintem nagyon ínyenc. GARANTÁLT A SIKER !!!

Majd írj hogy mit csináltál a 'buli'-ra :)

2013. márc. 13. 21:41
 9/10 anonim ***** válasza:
tojásos nokedli
2013. márc. 13. 21:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Jó, hogy ennyi klassz ételt felsoroltatok, legalább van ötletem mit főzzek. Viszont néhányatoknak elkerülte a figyelmét, hogy kérdező nem tudja leültetni a vendégeket, tehát "hordozós" kaja kellene.
2013. márc. 14. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!