Mit hasznalhatnek gesztenyepure helyett?
El szretnem kesziteni a kovetkezo sutit de nincs otletem, hogy mit tudnek hasznalni gesztenyepure helyett. Sajnos ahol elunk nem tudok venni. Van valakinek valami ottlete?
BOSZORKÁNY MÁGLYA
Hozzávalók:
- 16 db babapiskóta
- 3 dl tej
... - ízlés szerint vanília cukor és porcukor
- 25 dkg gesztenye massza
- cukrozott tejszínhab
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk. A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá. A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!
Szerintem sem ízben, sem állagában nem fogsz találni olyan anyagot, amivel a gesztenyét helyettesítheted.
Próbáld meg, hogy darált háztartási kekszet áztatsz be rumaroma/kávé/meggybefőtt leve, valamelyikével, majd kavard össze baracklekvárral + őrölt dióval, talán ad egy olyan masszát, amely ízben, állagában, eléggé jó ahhoz, hogy aki eszi, ne hiányolja a gesztenyét.
Megdöbbentő lehet, de a gesztenyét tudod helyettesíteni babbal :-) nézd csak:
A TV Paprikán egyébként már sok hasonlóan elkészített süti elkészítését láttam. Nyilván nem lesz teljesen olyan, de végülis helyettesíthető.
Régen használták nagyanyáim is a nagyszemű tarkababot.nagyon puhára főzték, átpasszírozták, és sütőrummal, vagy runaromával ízesítették.
Olvastam, hogy a cukrásatokban is hozzáadott anyagként a gesztenyéhez nem volt ritka a tarkabab.
az íze megszólalásig hasonlít a gesztenyéhez.
aztán van egy receptem, amibe főtt diókrém kell, abba is rumaroma, de mindem kollegám azt hitte gesztenyés-habos sütit esznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!