Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell menzai káposztasalát...

Hogy kell menzai káposztasalátát készíteni?

Figyelt kérdés
Hogy olyan édeskés legyen, amit magában is lehet enni. De írjátok le azt is, hogy emnnyi káposztához mennyi vizet, sót, cukort, ecetet, mert nálam mindig baj van az arányokkal. Köszönöm!
2013. márc. 7. 18:13
 1/2 A kérdező kommentje:
Mondjuk fél kg káposztát reszeltem le, ha két evőkanál sóval besóztam, nagyon sós lesz vajon? Meddig kell állnia a sóban? 1 óra elég?
2013. márc. 7. 18:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát egy kanál só is bőven elég lett volna. szerintem mosd át és kezdd előlről. nem kell vadul sózni, de időt kell hagyni, hogy puhuljon.ha már órákat állt, akkor csavard ki alaposan a sós léből.

csinálj annyi levet, amennyi el fogja lepni. legjobb, ha felontöd, majd átöntöd egy másik tálba, amiben megcsinálod a levet. cukor 3-4 ek. kell bele, majd , ha a az elolvadt, akkor kezdd el ezetezni, először csak 2 kanállal, aztán kóstolgasd. ha elég édes-savanyú, akkor mehet a káposztára.

én teljesen érzésből csinálom, így a mennyiségek, csak hozzávetőlegesek. én öntöm a cukrot és az ecetet is, de mindig eltalálom.

mi szeretjük köményesen, akár egész köménnyel, akár őrölttel is lehet. kellemes ízt ad neki.

2013. márc. 7. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!