Svédasztal lesz! Francia salátához gondolkodtunk a panirozot combhoz de ezzel sok munka lenne. És most ugrott be. Hogy sült kolbász megy-e salihoz? Tudtok egyszerübbet?
A francia salátához nem illik a kolbász :
Ha az esküvőre csináljátok a francia salátát akkor finom sülteket készítsetek mellé :töltött dagadó ,natur sült csirkecomb , fasirt golyók , stb..
Sült kolbász szerintem nem illik a franciasalátához. Kolbásszal töltött karaj (vagy alakra vágott disznócomb is lehet), apró (kb pingponglabda mértü) fasirtgolyók fogpiszkálóra tüzve, kaszinótojás (nem nehéz elkésziteni) esetleg másféle töltött tojások, vegyes zöldség, soknkacsikok, stb aszpikban (kis formákban készitve és kiboritva).
Itt van még pár ötlet receptekkel. Nézd át öket, és válogass belölük. Mindet el lehet elözö nap késziteni, és ha vegyesen tálaljátok - azaz nem fajtánként egy kupacban, akkor igen dekorativ lesz:
[link] -helga-konyhajabol
Remélem, talász kedvedre valókat. Sok sikert!
Jó az, csak munkás a panírozás. Egyébként, ha a "nyeles husiból" csinálod, és amikor kész, a nyelét alufóliába tekered, akkor már meg lehet enni kézzel is úgy, hogy nem leszel tőle nyakig zsíros.
Vagy pedig ne hagyományos panírba, hanem valami sörtésztába, vagy mint a "borzaska" nevű sertésnek a panírja (keress rá a net-en), vagy egyszerűen reszelt sajttal dúsított nokedli-tésztába mártva süsd meg. Szóval valami gyorsabban elkészíthető, akkor jó az.
A hideg sültkolbász is mehet svédasztalra, szépen felkarikázva, esetleg még főtt tojás cikkekkel, uborkával,paprikával , paradicsommal díszítve. a franciasaláta tényleg nem passzol mellé, egy tálka finom csalamádé, csemege uborka, bogyiszlói paprika már igen.
Egyébként a svédasztalban az a jó, hogy mindenki ízlése szerint válagot és szed a tányérjára. még az is meglehet, hogy valaki éppen franciasalátát fog szedni magának a kolbász mellé...:)
Szerintem is többféle húsos tálat és többféle salátát készítst.
mindent előre meg lehet sütni, csak a tálakat kell aznap elkészíteni.
szép hústekercseket, sajtos-sonkás-tojástekercset, amik felszeletelve nagyon mutatósak.
csináltam már olyan stefániát is, ami egy-egy tojás volt körbefogva a hússal, mint egy nagy kerek gömböc, és prézlibe forgatva serpenyőben sütöttem ki. a szép nagy gombócokat aztán cikkekre vágva tettem salátaleveles tányérra, a tojássárgájára tettem egy pötty pirosaranyat.
a franciasalátát is lehet másképp tálalni. zseltinnal összekeverve pl vizes folpackkal bélelt őzgerincbe tölteni
majd jól lehűteni. kiborítani, lehúzni a folpackot és a bordák mellett szeletelni. nagyon szép tálat lehet ebből is csinálni.a svédgombasaláta is nagyon kapós szokott lenni a húsok mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!