Ajánlotok valami finomat?
Puha sajtos pogi : 3 napig puha marad
Hozzávalók
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
1 kávés kanál só
2db kocka ráma
1tojássárgája
Kevés tejföl
1 evő kanál zsír
15-20dkg reszelt sajt a tetejére
A hozzávalókból az 1ráma kivételével tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk.
A megmaradt 1 rámát rákenjük, a tésztára: Összehajtogatjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük: Másnap kinyújtjuk, majd 2X 20 perces pihentetéssel, hajtogatjuk:
Tetszőleges formára szaggatjuk: A tetejét meg szórjuk a reszelt sajttal:
170C –ós sütőben addig sütjük, amíg azt nem látjuk, hogy KB 4-5 perc múlva kész.
Amikor már csak ez a 4-5 perc van, vissza ki kell venni az, süt öböl. / Mert a zsiradék miatt tovább sül /
3 napig puha marad.
Sós: pogácsa,sajtosrúd,sós muffin(baconos,kolbászos,sajtos,stb..),sajtos tallér,sajtos roló,perec,grissini,..
Gyümölcsös: sima piskóta és gyümölcs/gyümölcsök beledobálva.
Első, ez jól hangzik, de olyan "macerásnak tűnik"...:)
Második: én is piskótára gondoltam, ha már gyümölcs:)
A sósak finomak, de az a baj, hogy sokat kell rá inni, és ettől pedig sokat is kell pisilni. utazáskor nem kellemes állapot.
a gyümölcsös sütik nem okoznak szomjúságot, szerintem is süss egy egyszerű bögrés kevert sütit meggyel vagy őszibarackkal, almával. a gyümölcsös muffin is jó választás, mert még kézbevenni is egyszerű.
lehet tényleg a gyümölcsös muffin lenne a legideálisabb...csak 1 bajom van: a páromnak a CSOKIs a mindene, úgyhogy ha már nem sós részéről legyen csokis....
Most még azért se :) szóval tényleg a gyümölcsös muffin lenne a legjobb, mondjuk meggyel :)
Köszi, nagyon kedves vagy :)
Már valóban hazaérkeztünk, de valamikor ki fogom próbálni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!