Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egyszerű, nem túl...

Milyen egyszerű, nem túl drága kaját ajánlotok?

Figyelt kérdés

Szeretnék a barátomnak főzni valami különlegesebbet, de nem tudom, mit lenne érdemes, ami úgymond elronthatatlan egy kezdőnek (sütés terén több tapasztalatom van, és jobban is szeretem).

A gond ott kezdődik, hogy picit gyengébb a gyomra, és a tejszínes, sajtos, túl fűszeres ételeket nem nagyon bírja. Megeszi, de sokszor fáj tőle a gyomra, ezt viszont szeretném elkerülni. A pörkölt is fűszeresnek mondható, mégis ez az egyik kedvence. Mellette a halászlé, sült húsok az amik a kedvencei közé tartoznak.

Nem szeretnék (és nem is tudok) túl sokat költeni a 'menüre', de mégis valami különlegeset és finomat szeretnék.

Milyen ételeket/recepteket ajánlotok?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

18L

2013. febr. 11. 22:21
 1/5 tetro ***** válasza:
Olcsó, különleges, laktóz és fűszeres mentes menüt, ami nagyon egyszerű, és bárkinek sikerül? :D Hát sok sikert...
2013. febr. 11. 22:43
 2/5 bumbi02 ***** válasza:
69%

Szerintem egy teljesen házi bolognai spagettivel nem lőnél mellé:) Teljesen más a spagetti, ha nem boltban vett szósszal készíted, hanem saját magad, paradicsomból. Nem túl fűszeres, egyszerű, és a sajt elég minimális rajta, akár el is hagyható:)

Fél kiló darálthúshoz nagyjából 2 közepes fej hagymát apró kockára vágsz, és megdinszteled kevés olajon, erre rádobod a darálthúst, sót, borsot, oregánót és bazsalikomot, kevés zúzott fokhagymát, majd megpirítod a húst, hogy mindenhol szép fehér legyen. Utána ízlés szerint dobsz közé paradicsomot, én speciel jó sok paradicsommal szeretem, tehát sokszor belemegy 6-7 fej paradicsom is, ha nem több:) kevés -tényleg kevés - vízzel felöntöd, és a húst puhára főzöd, illetve utána fűszerezel ha szükséges:)

Anyag költség nem túl sok, fél kiló darálthús 600-700 forint maximum, és azért talán már marha-sertés vegyes is van. A hagyma és paradicsom szintén nem kerül túl sokba, meg van 1000 forintból durván:)

Csinálhatsz egy grillezett csirkemellfilét, könnyed salátával. (jó, tudom tél van, és nem a könnyed salátákról híres a tél:)) Csirkemellfilét (800 forint fél kiló) felszeled ízléses csíkokra, ízlés szerint fűszerezed (só,bors,majoranna,kakukkfű például), és kevés olajon megsütöd. Mellé pedig egy "olcsó görögsalit" esetleg, feta sajt nélkül, csak uborka, paradicsom kockázva, összekeverve kevés salátával (eisberg, vagy fejes saláta, de akár ruccola is, pénztárca válogatja). Egyszerű, gyors, és ízléses szerintem:) Persze ha van balzsameceted, azzal feldobhatod a salátát, de sima ecettel se nyúlsz mellé:)

Ha sült hús...

A karaj viszonylag olcsóbb húsok közé tartozik, alapból száraz, de egy kevés kis bacon szalonnával fel lehet dobni:) Fogsz egy szelet karajt, enyhén (! ) sózod, és borsozod miután kiklopfoltad egy kicsit, majd ejtesz rajta két bevágást, hogy át tudj rajta fűzni egy szelet baconszalonnát, majd így sütöd meg serpenyőben kevés olajjal:) Esetleg mellé kevés gombából készíthetsz egy mártást, hogy ne egy száraz hús legyen csak:) Bár itt futnék bele azt hiszem a tejszínbe:) Szóval inkább legyen egy jó sűrű lecsóval nyakon öntve, mellé sült krumpli?:) Szintén nem bonyolult se a lecsó, se a hús sütése, és nem is mondanám igazán drágának:)

2013. febr. 12. 01:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Vegyél csirkemájat, fél kg. = 400.- Ft körül van, azt kirántod, mellé egy kis krumplipüré és vagy uborka vagy cékla. Csak vajjal és minimális tejföllel kavard símára, ha már ennyire érzékeny a gyomra.

Vagy csirke-combot süss neki sütőben, valami párolt zöldségkörettel, esetleg enyhén fűszerezett rizi-bizivel.

2013. febr. 12. 08:23
 4/5 anonim ***** válasza:
54%

Minden kedvencét elkészítheted, de egy kicsit finomítsd a fűszerezést. kevesebb hagyma, kevesebb zsiradék, és, ha nem bírja a tejterméket, azt is csak nagyon mértékkel.

Tudom, hogy egy pasi ízlését nehéz megváltoztatni, de kis trükkökkel, praktikákkal nem lehetetlen.

Rakott, darálthúsos zöldséges és tésztás ételeket is lehet nagyon finomra, akár magyarosra is készíteni.

tejföl helyett lehet lisztes-tejes/vizes habarásokat is készíteni, joghurtot tojással kikeverni és azzal leönteni egy rakottast.

ha a füstöltet bírja, kevés pirított baconnal is nagyon fel lehet dobni tepsis egytálételeket, és még sok egyebet.

tésztás és krumplis tepsis egytálételek is vannak, amit hússal, zöldségekkel lehet variálni.

a krumplis tepsiseket akár palacsintatésztával is le lehet önteni, szép pirosra sül, főleg reszelt sajttal a tetején.

pizzát is érdemes sütni, arra is lehet ízletes feltéteket tenni, anélkül, hogy ártanának a gyomornak.

2013. febr. 12. 12:46
 5/5 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm az ötleteket! :))
2013. febr. 13. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!