Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti mit főztök ma ebédre?

Ti mit főztök ma ebédre?

Figyelt kérdés

2013. márc. 3. 09:51
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Félreértés ne legyen!

Senkit nem akarok megbántani, csak a borsópörkölt az én szememben nem tartozik a hóvégi kaják közé, ahogyan a válaszadó írta. Szerintem az nagyon finom kaja, világ életemben a borsót szerettem a zöldek közül a legjobban!

Egyszer valamikor megkérdezték tőlem, mit vetnék a kertembe, ha lenne: "először is egy kis borsót, no mellé a következő adag borsót, de akkor ha még van egy kis hely, akkor maradjunk következetesek, és oda is borsót!) :))))

2013. márc. 3. 14:34
 22/26 Penszy ***** válasza:
brokkolikrémlevest és párolt zöldséget sült csirkével
2013. márc. 3. 14:54
 23/26 anonim ***** válasza:
44%

borsókonzerv: 200 ft

fél kg tészta: 200 ft

olaj, hagyma általában van itthon

tejföl: 200 ft

és két napig esszük ketten. szóval olcsó

2013. márc. 3. 15:07
 24/26 anonim ***** válasza:

#23: Igen, ez emberfüggő is. Én egy üveggel megeszem simán nagykanállal, ebéd előtt. Főzni vagy nyersen a jóféle mirelitet szeretem, zöld és zsenge, persze a saját kertből való még jobb, de a piaci már öregebb és macerásabb, főleg, hogy 5 km-es körzetben se bolt, se zöldséges, se piac :)

Tésztát nem eszem, csak borsóval jóllakni viszont drága.

2013. márc. 3. 16:24
 25/26 anonim ***** válasza:

Szia, én vagyok a rakott zöldséges! Bocsi, hogy nem írtam le a receptet, IKEÁzni voltunk egész nap, és csak most ültem géphez. :)

Na szóval, az előbb említett zöldségeket (vagy másfélékből is tökéletes szerintem, amilyet szeretsz) kicsit előfőzöd, hogy még azért kellemesen ropogós maradjon. Egyenletesen eloszlatod őket a tepsiben, én öntöttem rá egy kis olívaolajat is. Na most nem tudom mennyire vagy híve az ilyen alapporoknak, de én a Knorr négysajtos szószát kevertem ki tejföllel és egy kis vízzel, aztán nyakon öntöttem vele a zöldségeket. Ha nem szereted, ugyanígy tejfölből, különféle reszelt sajtokból megcsinálhatod, fűszerezd szerecsendióval, kis borssal, sóval, esetleg valamilyen zöld fűszerrel. Mivel elromlott a sütőnk, így a lángrózsákon voltam kénytelen összesütni az egészet, de te maradj a sütős megoldásnál:) alufólia alatt egy 5-6 perc alatt megvan (vagy amíg "úgy érzed" :) ), szórd rá a füstölt sajtot a tetejére, majd told vissza addig, hogy megpiruljon.

Ez most csak egy ilyen gyors kaja volt mára, mivel elmentünk. Nem is recept alapján készült, csak úgy random kitaláltam a tegnapi bevásárlás közben. Variáld te is kedved szerint, én azt mondom! :)

2013. márc. 3. 20:19
 26/26 anonim ***** válasza:

paradicsomleves

tepsis csirke fűszeres krumplival

almaparika, kisdinnye, zöldparadicsom-savanyúság-házi:)

baracklekváros(házi) rácsos sütemény

2013. márc. 3. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!