Ma és holnap mit főztök ebédre? Új ötletekre vágyom, emiatt a kérdés.
Ma megsütöttem az utolsó adag öreg-krumplit + tükörtojás + paradicsom-saláta
Holnap: borsóleves + karfiol-pörkölt vagy főtt rizzsel, vagy nokedlivel.
köszönöm, szívesen veszem az ötleteket továbbra is.
A csurgatott tészta és a karfiol pörkölt hogyan készül? Szívesen kipróbálom.
spárgaleves, párolt rizs, párolt zöldség(répa, kukorica, borsó, spárga) főtt tojás, és főtt hús volt hozzá, ezt megcsináltam vöröshagymás pörkölt szószban, kovászosuborka, desszertnek volt cseresznye, eper, eperturmix nápolyival
holnap spárgaleves lesz szintén, petrezselymes krumpli, töltött csirkecomb, sertészszelet lesütve paradicsommal, hagymával és paprikával, kovászosuborka, sajtos-tejfölös pogácsa, diókrémes piskóta
és szerintem holnap megfőzök hétfőre is, krumplistészta lesz szintén kovászosuborkával:) (sok ubit raktam el:D) van egy adag mákom abból mákostészta lesz, meg csinálok szerintem az előző napi krumplilevéből egy köményes tojáslevest:)
Karfiol-pörkölt:
A karfiolt, karikára szelt sárgarépa, gyökér, (ha van zöldpaprika) apróra vágott petrezselyem, felteszem ugyanúgy főni, mint a pörköltet. Ízlés szerint lehet különböző fűszerekkel ízesíteni. A levét besűsítem: tejfölbe lisztet. Nokedlit vagy főtt rizst készítek köretnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!