Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olcso es egyszeru foetelek...

Olcso es egyszeru foetelek tesztabol?

Figyelt kérdés
2013. febr. 28. 14:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Gondolom, az ismerős: krumplis tészta, tűrós tészta, sajtos tészta, grízes tészta + lekvár (!) mákos, diós, káposztás (!) tészta.


De lehet: főtt tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe raksz, rétegenként sózod, borsozod (de lehet pl. ugyanezt vékonyra szelt nyers krumplival is), és sűrűre kavart palacsinta-tésztával felöntöd annyira, hogy kb. 1-2 cm-rel ellepje. Forró sütőben, de közepes lángon tűpróbáig sütöd. Egy jó adag szárazbableves után tökéletes.


Jénait, vagy zománcos tepsit kizsírozol, majd vastagon tejtöllel, rá a kifőzött tészta (maradék, vagy főtt rizs, főtt krumpli maradék), tetejére a pörkölt maradék (vagy éppen karikára szelt kolbászt, virslit pici zsíron, törtpaprikával átforgatva), annak a tetejére a párolt káposzta maradék.

Legtetejét ismét megkenni tejföllel, ha van megszórod egy kis reszelt sajttal, és bedugod a sütőbe.

(Volt már, amikor pörkölt-virsli helyett karikára szelt főtt tojást raktam bele. )

2013. febr. 28. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Egyébként ha azt vesszük, tészta a tarhonya is:

Abból lehet: krumplis-tarhonya, pirított tarhonya

2013. febr. 28. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk mindig nagy sikere van a zöldséges ragus tetpsis tésztának.nem kell hozzá sok hús, 30- 40 deka csíkokra vágott hús (csirke comb,-mell, de sovács disznúhús is finom bele. egy közepes hagymát megdinsztelek, ezen átfolgatom a húst, fehéredésig kevergetem, kicsit megsózom.mikor félpuha rádobok egy-két marék szeletelt gombát (elhagyható) és egy 450 gramos mexikói vagy más zöldségkeveréket. ezzel is párolom tovább. közben kifőzök valamilyen fél kilós tésztát (csavart, penne, kagyló stb )

a főtt leszűrt tésztát egy nagy keverőtálban összekeverem a zöldséges raguval. egy 450 gr-os 20 %-os tejföl kikeverek 2-3 tojással. ezt is ráöntöm a tésztás ragura, jól átkeverem. ízlés szerint fűszerezem vagy zöldfűszerekkel, vagy szárítotakkal ízlés szerint. petrezselyem, koriander, majoranna, bors stb.

aki szereti a tejfölös keverékbe mustárt is keverhet, akkor egy kicsit pikáns lesz az egyveleg.

egy nagyobb magasfalú zsiradékkal kikent tepsibe terítem,

a tetejét megszórom reszeltsajttal, melynek megpirulásáig sütöm ezt az egyszerű finom tepsis tésztás ételt. kockára vágva lehet adagolni. 6-8 adag jön ki belőle.

2013. febr. 28. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Tojásos nokedli egy kicsit gazdagabban. kevés sovány csíkozott füstöltszalonnát kiolvasztunk. ezen megdinsztelünk egy közepes hagymát. erre ráteszünk 25-30 deka vákonyraszerlt gombát és megpároljuk, majd zsírjára sütjük. annyi zsír legyen alatta, hogy a nokedlihez is elég legyen.

eközben elkészítjük a nokedlit is, majd leszűrve alaposan átkeverjük a szalonnás-gombás alappal.

tojásokat verünk fel és ízlésünk szerinti keménységűre sütjük a nokedlinken.

Ha még nincs friss fejes saláta, csem. uborkával, csalamádéval, céklával is nagyon finom, egyszerű főétel.

2013. febr. 28. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy jó lábas lecsót tarhonya is elmegy tésztás főételnek.

pörkölt alapot csinálhatunk akár lecsókolbászból is. fél kiló tarhonyát lepirítva készre főzzük. a lecsó lehet saját eltett, de egy bolti üveges is megteszi. a lecsót csak melegítsük át a kolbászpörkölttel, hogy a paprikák ne menjenek szét, majd összeborítva a tarhonyával, borssal , hegyes csípőspaprikával készen is van egy jókora egytálétel. ha kolbász mellé párszem krumplit is fűzünk, akkor már majdnem pusztapörkölt a végeredmény.

a szalonnás kezdés ezt sem rontja el.

azzal számolni kell, hogy a bolti lecsó sokkal paradicsomosabb, mint a házi, de van aki pont ezt szereti .(pl a párom )

2013. febr. 28. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Édes tésztákról eddig nem is írtunk, pedig azok is lehetnek finom főételek, illetve másodikok.

rizskoch, máglyarakás, stíriaimetélt, aranygaluska,szilvásgombóc, prézlis vagy mákos nudli, rakott tszta dióval/mákkal lekvárral.. stb.

persze ezek elé kívánkozik valami leves is.

egy finom krumplileves zöldségekkel gulyásosan, vagy babérlevéllel tejfölösen, frankfurtileves, raguleves, gombaleves,palócleves... a divatos krémlevesek stb.

persze ez csak egy kitérő az édes tésztákkal kapcsolatban.

2013. febr. 28. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!