Meg vásárolt zöldséget gyümölcsöt hütöben tároljátok vagy kint a konyhapulton?
Répát, káposztát a kamrában (18 fok). Paradicsomot, uborkát, retket, újhagymát a hűtőszekrényben (10 fok).
Narancsot, banánt, mandarint a konyhaasztalon.
Almát a pincében (18 fok). A többi gyümölcsöt a hűtőben.
Alma, narancs, banán, mandarin, szőlő és társaik a konyhapulton várnak a sorukra.
Minden más paprika, paradicsom, répa-gyökér, káposzta és hasonlók a hűtő fiókjában vannak.
Egyébként is ezek közül bármelyikből igyekszem csak 1-1,5 hétre valót vásárolni. Panelban nemigen van lehetőség arra, hogy nagyobb mennyiséget jelentős romlás nélkül hónapokig el tudj tárolni.
Alma, narancs, kiwi, mandarin, körte, stb gyümölcsök kint maradnak.
Őszibarack, sárgabarack, szilva, szőlő, stb gyümölcs hűtőben van.
Uborka, saláta, paradicsom, paprika, újhagyma, póréhagyma, stb zöldség hűtőben van.
Krumpli, vöröshagyma, lila hagyma, fokhagyma, stb zöldségek kint vannak.
Konyhapultból sosincs elég, elég rendetlenné tud válni főzéskor anélkül is, hogy a konyhapulton viháncolnának a zöldségeink :)
Ott csak a gyümölcsöstál van, néhány almával, naranccsal, mikor mivel. Hamar elfogy, így romlandóbbak is mehetnek bele.
Most van egy csak tárolásra használható helyiség, ott tartjuk a krumplit, hagymát, almát és narancsot, amik bírják a szobahőmérsékletet. A gyümölcsből csak pár kiló van, de meg is nézzük néha, hogy kezd-e romlani.
A többi dolog a hűtőben van.
Nm fűtjük a konyhát, így mostanában 10 fok körül van csak benne, ezért nem kerül még a tej sem a hűtőbe csak a fagyasztott áru...
De ha jó idő lesz, akkor persze hűtő, illetve pince...
krumpli, hagyma, fokhagyma, póré, nagy zsák alma, stb. a spájzban van.
hidegen (jelenleg a padlás, mert az közelebb van:) a répa, egyéb dolgok, amik ezt igénylik
fagyóban dió, bab, borsó (nem mirelit, házi elfagyasztva)
pulton kosárba: paprika, erős paprika, 1-2 alma, kaliforniai paprika, bogyók (málna, áfonya, stb.) - mivel ezeket megvételük után 1-2 nap alatt be is falom, narancs, citrom, avokádó, kiwi, szőlő, barack, stb.
hűtőben: uborka, cukkíni, padlizsán, gomba, paradicsom, saláta, brokkoli, karfiol, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!