Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol tároljátok a befőtteket...

Hol tároljátok a befőtteket amiket eltesztek?

Figyelt kérdés
Van egy kis spájz szerű helyiség, csak elég meleg (24 fokos) gondolom ott megromlanának a lekvárok, és minden más egyéb? Ti hol tároljátok, hány fok a megfelelő?
2012. aug. 6. 06:56
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Nem a legjobb a meleg nekik, de nekem is csak egy kis spejzem van, ott sincs ilyenkor hűvösebb, de bírják a befőttek!
2012. aug. 6. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
pincébe
2012. aug. 6. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Amíg kertes házban laktam, sosem jutott eszembe, hogy a spájz (=kamra) hőfokát megmérjem. Az biztos, hogy lényegesen hűvösebb volt, mint pl. a konyhában.


A panelban a spájz, vagy spájznak nevezett beépített szekrény hőfoka annyi, amennyi. Annál hővösebb helyet nem találsz, csak ha tartozik a lakáshoz külön, saját pince, akkor vidd oda, annál jobb helyet nem fogsz találni panelban.

2012. aug. 6. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Spájzban tartom. ablak is van rajta, így éjszaka valamennyire lehűl. legalább 5 fokkal hűvösebb, mint pl a konyha.a 24 fok azért nem olyan vészes, elmúlik a kánikula,és minden lehűl, így a Te spájzod is.

a jól elkészített befőtt, savanyúság, lekvár jó eséllyel eltartható tavaszig.

2012. aug. 6. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy ilyen gyorsan válaszolt! Akkor most megnyugodtam, azt hittem csak nálunk meleg ennyire ez a helység, és arra gondoltam, hogy kárba veszett a lekvár. Ez az első próbálkozásom, ezért nem tudtam , hogy másnál ez hogyan működik. Köszönöm még egyszer!
2012. aug. 6. 08:30
 6/8 anonim válasza:
43%
Hasimban :).
2012. aug. 6. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

:-)))

Igen, az is nagyon jó hely :-)

2012. aug. 6. 09:13
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk szobahőmérsékleten vannak a befőttek-lekvárok. Annyi a lényeg, hogy jól ki legyen mosva előtte az üveg, kb teljesen megtöltve, majd jól lezárva. Évekig elállnak a befőttek, nem rég nyitottunk ki egy 2004-ben elrakott cseresznyét.
2013. jan. 13. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!