Hogy taroljatok a sajtot? Annyit szenvedek vele több alkalommal is ki kellett dobnom majdnem a felet.
Figyelt kérdés
2012. júl. 13. 08:55
1/2 anonim válasza:
Milyen sajtot, és mennyit???
Háromszög mackó sajt sokáig eláll a hűtőben. A kenhető kibontás után nem sokáig...
A reszelnivaló tarppista és egyebek pedig változó, de azt nem érdemes sokáig tárolni. Folpackba csomagolva szokás a hűtőbe tenni. Így nem szárad ki. Viszont ha sokáig nem használod fel, akkor kezd penészedni. Ezért nem jobb mielőbb megenni. De ha penészedik, akkor a külsejét vékonyan le kell vágni, és a többi még ehető, attól baja nem lesz, csak már veszteség van ugye.
Ha egyszerre nagy mennyiséget vásárolsz, pl egy egész kilós körsajtot, akkor azt érdemes feldarabolni akkora méretekre, amit 1-1 alkalommal felhasználsz. Folpackba tekerni egyesével, és lefagyasztani. Aztán 1 nappal felhasználás előtt kivenni a fagyóból.
2/2 anonim válasza:
Trappista sajtról tudok nyilatkozni. Általában nagyobb darabot veszünk egyszerre, ezt akkora darabokra vágom, amekkorát 4-5 nap (max. egy hét) alatt elfogyasztunk. Ezeket folpackba csomagolom, nylonzacskóba teszem, és lefagyasztom. Felhasználás előtti éjszaka úgy ahogy van (becsomagolva) átteszem a hűtőbe, reggelre kiolvad, és használható. Ha kiolvadt, akkor már csak tiszta folpackba csomagolva tárolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!