Hogyan kell eperszörpöt késziteni?
Figyelt kérdés
Hallottam hogy nagyon finom, de nincs hozzá receptem.2008. jún. 7. 12:54
1/1 anonim válasza:
3kg eper
9dl forralt és lehűtött víz
1púpozott teáskanál citromsav
1púpozott mokkáskanál nátrium-benzoikum
1,8kg kristálycukor
0,5dl jó minőségű rum
Az epret csumájától megfosztjuk,majd vizben megáztatjuk/többször váltott langyos vízben/. turmixgépben pépesre zúzzuk. tálba öntjuk,rászórjuk a citromsavat és a tartósitószert.lefedve hűtöszekrényben 12-14 órán át állni hagyjuk.
másnap szitán átnyomjuk,hogy ne legyen magvas a szörp.az eperléhez öntjük a cukrot és összekeverjük,mikor a cukor feloldodott belekeverjük a rumot. szörpös üvegekbe töltjük ,szorosan,légmentesen lekötjük,és kész a finom eperszörp.
a felbontott szörpöt hűtőszekrényben tároljuk ez fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!