Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell eperszörpöt...

Hogyan kell eperszörpöt késziteni?

Figyelt kérdés
Hallottam hogy nagyon finom, de nincs hozzá receptem.
2008. jún. 7. 12:54
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

3kg eper

9dl forralt és lehűtött víz

1púpozott teáskanál citromsav

1púpozott mokkáskanál nátrium-benzoikum

1,8kg kristálycukor

0,5dl jó minőségű rum

Az epret csumájától megfosztjuk,majd vizben megáztatjuk/többször váltott langyos vízben/. turmixgépben pépesre zúzzuk. tálba öntjuk,rászórjuk a citromsavat és a tartósitószert.lefedve hűtöszekrényben 12-14 órán át állni hagyjuk.

másnap szitán átnyomjuk,hogy ne legyen magvas a szörp.az eperléhez öntjük a cukrot és összekeverjük,mikor a cukor feloldodott belekeverjük a rumot. szörpös üvegekbe töltjük ,szorosan,légmentesen lekötjük,és kész a finom eperszörp.

a felbontott szörpöt hűtőszekrényben tároljuk ez fontos.

2008. jún. 7. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!