Az instant (por) élesztőt is fel kell futtatni tejben vagy csak bele kell keverni a lisztbe?
Figyelt kérdés
Aranygaluskát szeretnék csinálni, de nincs itthon élesztőm csak a por. A recept úgy kezdődik hogy tejben felfuttatjuk az élesztőt? De a por élesztőt is?2009. szept. 10. 08:43
1/4 A kérdező kommentje:
A tasakján azt írja hogy nem szükséges felfuttatni, csak ha a recept igényli, pl. kelt kalács. Az aranygaluska minek számít?
2009. szept. 10. 08:47
2/4 anonim válasza:
Szerintem ha recept alapján csinálod, és a recept azt írja, hogy futtasd fel, akkor futtasd fel. Én már futtattam fel por élesztőt is, ugyanolyan lett, mint a kocka.
3/4 anonim válasza:
Ha felfuttatod, akkor biztosabban keleszt, és egyenletesebben elkeveredik a többi hozzávalóval.
4/4 anonim válasza:
Ha felfuttatod, akkor jobban elvegyül a lisztben és a többi hozzávalóban, így nem adsz esélyt arra, hogy élesztőcsomók legyenek a tésztában.
A másik oka pedig, hogy ha futtatod, akkor több élesztőgmba lesz, mivel elszaporodnak, ezáltal, jobban és hamarabb megkel a tésztád.
Én mindíg felfuttatom, azon az 5 percen nem múlik semmi.:)
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!