Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki mondana nekem ilyen...

Valaki mondana nekem ilyen ételeket?

Figyelt kérdés
Szóval... Ma valami gyors vacsit kellene összedobnom, ami lehetőleg finom, ízléses... Viszont a probléma az, hogy sajnos nincsen rá sok időm, kb 30 perc ... Valami ötlet esetleg? Előre is köszönöm.
2013. febr. 23. 11:15
1 2
 1/11 bumbi02 ***** válasza:
Bolognai spagetti? Feldobod a vizet forrni, sóval, közben neki állsz a szósznak: fél kiló darálthúshoz kb 2 fej közepes méretű vöröshagymát kockázol, és lepirítasz, rámegy a hús, kicsit megpirítod, só,bors, oregánó, bazsalikom,kevés víz majd a paradicsomsűrítmény és puhára főzöd:) Ha nem 5 liter vizet teszel fel fél kiló tésztához, hanem csak 1,5-2 litert, akkor bőven végzel 30 perc alatt:)
2013. febr. 23. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Lecsó = most lettem készen vele

Resztelt máj főtt krumplival

Panírozott cuccok sült krumplival

2013. febr. 23. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

tejberizs almagerezdekkel, fahéjjal megszórva

rizs rántott gomba, karfiol, tartár

rizs rántott hús, uborka

káposztástészta

bolognai

mákos, diós, grízes-barackos tészta

rántotta

tükörtojás

2013. febr. 23. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 bumbi02 ***** válasza:
Persze.. otthon mindenki pancettával és alaplével készíti a bolognait.. Ahogyan a tiramisut is biztos marsalával csinálod, ahogy az eredeti recept tartja.. Gondolom... Amíg nem ettél belőle, nem kell leszólni... Ettem én már olasz szakács bolognai spagettijéből, és 15 évesen jobb bolognait csináltam... Ízlések és pofonok kinek mi jön be. Szerinte ez az ideális, szerintm az.
2013. febr. 24. 00:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Fentebb már a lecsót és hasonlókat ajánlottam, de most:


LOL:

Ez az, amitől én is ki tudok akadni, mint a WC-ajtó a szélben: ha valaki a másik által jó szívvel ajánlott kajára azt mondja, hogy sz@r.

Egyrészt még mindig nem tanulták meg azt, hogy mindenkinek a maga (=mama) főztje a legjobb, másrészt anélkül hogy megkóstolná a másikét, a legnagyobb udvariatlanság ítéletet mondani róla.

De úgy látom, eddig is, és ezután is hiába próbálnám az embereket erről a viselkedésről leállítani, mindig lesz egy nagyokos, aki a másikat kioktatja valamiben, mintha ő lenne a tévedhetetlen.

2013. febr. 24. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 hájaaa ***** válasza:
Ahogy az otthon pancsolt borra sem mondhatod h Tokaji aszú, úgy a te paradicsomos darálthúsodra sem h bolognai. Ezen felül azt és úgy csinálsz ahogy akarsz. Én már elkészítettem ezt a bolognait és lehet h nem "pancsettával" hanem más szalonnával és tökéletes lett. Aki már csinálta így az tudja mia különbség a paradicsomos hús és a bolognai között!
2013. febr. 24. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 bumbi02 ***** válasza:

Jó. Akkor térjünk vissza a kérdésre? 30 perc-e van a kérdezőnek. Ha gyorsan akarok finomat főzni, akkor neki állok sofrito alapot készíteni, és tejszínnel, meg vörösborral szórakozok, vagy pedig gyorsan hagyma-fokhagyma,darálthús, paradicsom kevés víz?


Elhiheted hogy nincs rossz íze. Látatlanban én sem szólom le más receptjét, azért mert "egyszerűsített" recept, még nem kell azt mondani hogy köze nincs hozzá.


Remélem otthon a tiramisudat csak mascarpone-s piskótának hívod, a cordon bleut töltött húsnak (mert ugye az eredeti cordon borjúcombból készül, és raclett, appenzeller vagy guyara sajttal), és csak azt hívod szintén bécsi szeletnek ami borjúcombból készül. Amikor bemész a boltba, remélem sose mondod azt, hogy mozzarella sajtot kérek, hanem azt mondod: abból a mozzarella jellegű tehénsajtból kérek (mivel Magyarországon amit a boltokban forgalmaznak mozzarella, egyik sem bivalytejből készül). Mikor bemész a boltba és kenyeret veszel, remélem azt mondod hogy abból a "tartósítószerezett, térfogatnövelő szerezett liszt és víz keverékéből" kérnék 1 kilót (hisz köze nincs az eredeti házi kenyérhez, se állagra, se ízre). Remélem otthon borsos tejszínes tésztának hívod a carbonara spagettidet, mert tennék rá egy 50 forintot, hogy nem pecorino sajttal csinálod....


Folytassam, vagy belátod hogy hülyeségbe kötöttél bele?

2013. febr. 24. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 hájaaa ***** válasza:
Így van! Ezt csinálom!
2013. febr. 24. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 hájaaa ***** válasza:
Mondjuk azon kicsit meglepődtem, h pont a bécsi szeletes példát hozod. Lehet én vagyok túl sznob, de nálam egy bécsi szelet ne pulyka vagy sertéscombból készüljön már. Annak is van neve, rántott pulyka vagy sertésborda, karaj..stb a Bécsi szelet meg borjúból készül és pont.
2013. febr. 24. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 bumbi02 ***** válasza:
Jól látod.. Te vagy túl sznob. Ha még étterembe mész, ott is 10ből 3 csinálja a bécsi szeletet borjúcombból.. Cordon bleut Magyarországon az elit éttermeket leszámítva sehol nem fogsz kapni svájci sajttal, mint ahogy az eredeti cordon készül... De attól még mindenhol cordon bleunek fogják hívni. Ahogy a bolognait is ritkán csinálják sofritos alappal, mégis bolognainak írják. Szóval, te vagy az az egy ember, aki a kákán is csomót keres, hogy bele köthessen hogy annak köze nincs hozzá, és még az üveges is jobb, bár még nem is ettél belőle.
2013. febr. 24. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!