Valaki mondana nekem ilyen ételeket?
Lecsó = most lettem készen vele
Resztelt máj főtt krumplival
Panírozott cuccok sült krumplival
tejberizs almagerezdekkel, fahéjjal megszórva
rizs rántott gomba, karfiol, tartár
rizs rántott hús, uborka
káposztástészta
bolognai
mákos, diós, grízes-barackos tészta
rántotta
tükörtojás
Fentebb már a lecsót és hasonlókat ajánlottam, de most:
LOL:
Ez az, amitől én is ki tudok akadni, mint a WC-ajtó a szélben: ha valaki a másik által jó szívvel ajánlott kajára azt mondja, hogy sz@r.
Egyrészt még mindig nem tanulták meg azt, hogy mindenkinek a maga (=mama) főztje a legjobb, másrészt anélkül hogy megkóstolná a másikét, a legnagyobb udvariatlanság ítéletet mondani róla.
De úgy látom, eddig is, és ezután is hiába próbálnám az embereket erről a viselkedésről leállítani, mindig lesz egy nagyokos, aki a másikat kioktatja valamiben, mintha ő lenne a tévedhetetlen.
Jó. Akkor térjünk vissza a kérdésre? 30 perc-e van a kérdezőnek. Ha gyorsan akarok finomat főzni, akkor neki állok sofrito alapot készíteni, és tejszínnel, meg vörösborral szórakozok, vagy pedig gyorsan hagyma-fokhagyma,darálthús, paradicsom kevés víz?
Elhiheted hogy nincs rossz íze. Látatlanban én sem szólom le más receptjét, azért mert "egyszerűsített" recept, még nem kell azt mondani hogy köze nincs hozzá.
Remélem otthon a tiramisudat csak mascarpone-s piskótának hívod, a cordon bleut töltött húsnak (mert ugye az eredeti cordon borjúcombból készül, és raclett, appenzeller vagy guyara sajttal), és csak azt hívod szintén bécsi szeletnek ami borjúcombból készül. Amikor bemész a boltba, remélem sose mondod azt, hogy mozzarella sajtot kérek, hanem azt mondod: abból a mozzarella jellegű tehénsajtból kérek (mivel Magyarországon amit a boltokban forgalmaznak mozzarella, egyik sem bivalytejből készül). Mikor bemész a boltba és kenyeret veszel, remélem azt mondod hogy abból a "tartósítószerezett, térfogatnövelő szerezett liszt és víz keverékéből" kérnék 1 kilót (hisz köze nincs az eredeti házi kenyérhez, se állagra, se ízre). Remélem otthon borsos tejszínes tésztának hívod a carbonara spagettidet, mert tennék rá egy 50 forintot, hogy nem pecorino sajttal csinálod....
Folytassam, vagy belátod hogy hülyeségbe kötöttél bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!