Van ötletek milyen menüt állítsak össze hétvégi szülinapomra a családnak? A húsleves rántotthús kombinációt már nagyon unom.
liba sült ,tárkonyos liba ragú leves , körtés párolt káposzta ,dödölle ,
lúd láb torta
Valami finom gyümölcsleves, vagy krémleves (brokkoli, póréhagyma, sajtkrémleves,vagy hasonlól, pirított baconnal, levesgyönggyel stb megszórva)
másodiknak finom lenne egy bakonyi sertésszelet nokedlivel, vagy csülök pékné módra,vagy valami gombás-aszaltszilvás töltött hús, ami lehet csirke, de dagadó vagy szelethús göngyöleg baconba tekerve.
desszertnek madártej, vagy estleg egy gyümölcsös rizspudingos pohárkrém.
ha valamelyik recept konkrétan érdekel szívesen leírom, úgy, ahogy én szoktam elkészíteni.
A panel menü hál isten már nem dívat !!!!!
Tényleg ki találta ki,hogy vasárnap húsleves rántott hús a kötelező ???
Krémlevesek, amiket már említettek, cipóban tálalva (100-150 ft darabja, nagyobb pékségekben kapni)
Ha roquefortos borsókrémleves, burgonyakrémleves szalonna/sajtchipssel (a sajtchipset saját gyártásúnak kell elképzelni), tárkonyos gombaragu, sajtleves, citromos-gyömbéres csirkeleves, ázsiai jellegű leves (pl. gombával, tofuval, üvegtésztával), csirkehúsos kukoricakrémleves, stb., stb.
Másodiknak: citromos lazac, vadasételek, aszalt szilvás pulyka, baconbe tekert libamáj tört krumplival, töltött kacsa mézes almával, homár, ázsiai tésztaétel, füstölt mozarellás, füstölt paradicsomos-csirkehúsos penne, stb....
Ha előételt is szeretnél, akkor pl. bruschetta, túrós-töltött paradicsom/paprika/hagyma (nyersen vagy sülve is akár), mozarella-paradicsom nyársak, kaviáros-tojásos falatok metélőhagymával, citromos koktélrákok, grillezett sajtos zöldségek pirítóssal, kaszinótojás, stb.
saláta/egyéb: sajttál dióval, almával, szőlővel, vajas pirítóssal, cézár saláta, kagylósaláta, sima görögsaláta...
A tortáról gondolom tudod, milyet szeretnél :)
Palócleves, vagy borsó-leves, vagy raguleves, hasonlók
Utána lehetnek:
- egybe-karaj felszúrva, benne egy szál füstölt kolbász, vagy végig-rakva a közepe főtt tojással, a külseje beborítva füstölt szalonnával, fűszerekkel, fokhagymával
- mellé valami natúr-szelet-féle gombás-tejfölös mártással
- esetleg pár szelet "borzaska"
Ezekhez olyan köret, ami mindenhez jó: rizi-bizi, vagy krumpli-püré, vagy mittudomén gombóc, mártással, stb.
Süti, akár sütés nélküli torta, sós-édes-apró süti.
7-es vagyok!
Az előbb írt 3 féle husit (nem tudom miért), de egyszerre raknám a vendégek tányérjára (mint az étterem konyháján), mellé egy-egy formázott köret-kupac, és díszítésként egy-egy adag fehér+lila-káposzta saláta.
Az más dolog, hogy amikor mindenki előtt ott a tele tányér, a húsok többi részét szabad-szedés céljából odaraknám az asztal közepére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!