Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Baj, ha a tésztám egy óra...

Baj, ha a tésztám egy óra helyett kér óráig kel?

Figyelt kérdés
2013. febr. 20. 14:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem. Többszáz kenyeret sütöttem már, kelt némelyik sokkal tovább is :D De attól még teljesen jók lettek. Csak arra vigyázok, hogy ne konkrétan hidegben keljen. Ha hűvös van a szobában, akkor hagyom kicsit a kenyérsütőben kelni, egyébként dagasztás után szépen a szoba bármelyik sarkában megkel. A fánk az, ami baba, a kenyér és gondolom, sok más tészta bírja a gyűrődést. Nagyanyám nővére a teljesen megkelt tésztát átgyúrta, ha épp nem ért rá foglalkozni vele, s majd egy óra múlva tért vissza hozzá. Én nagyritkán hűtőbe teszem a tésztát (nem árt vigyázni, picit képes még ott is kelni a kis elszánt) és másnap sütöm ki. Bírja.
2013. febr. 20. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Szóval a fánknak kell, hogy minden meleg legyen, ezt nevezte anyám babának :) Kényes cucc. Na arra nem vonatkozik, amit írtam, fogalmam sincs, annak jó-e a hosszú kelés, valószínűleg nem, mert bizonyára a hideg vagy élesztőhiány miatt teszi. S lehet, hogy van még hasonló kényes tészta. A kenyér, pogácsa és hasonlók miatt nem aggódnék.
2013. febr. 20. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Pont fánkot akarok sütni. :D Na majd meglátjuk.Most akarom begyúrni,s majd fél 5 felé tudom csak szaggatni és sütni.Remélem jó lesz. :D
2013. febr. 20. 14:45

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!