Tiramisu-ba kávé helyett cappucino vagy forró csokival helyettesíthető?
holnap szeretnék tiramisut készíteni az interneten sem találtam normális receptet ehhez is kellene segítség! Tojás, babapiskóta, mascarpone, kristálycukor kakaópot már van, kell még hozzá valami?? Akkor a kávé helyett jöhet a fent emlitett közül vmelyik? rum aroma kell??
Németországban élek és az itteni mascarponén nincsen rajta a recept.
Leírom neked én hogy csinálom :) (amúgy én is kinn élek :))
4 tojást szétválasztok, a sárgáját 3 ek. porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral kikeverem. A fehérjét habverővel keményre habosítom. A sárgájához hozzáadok 500g mascarponét, majd óvatosan beleforgatom a habot, hogy szép krémes legyen.
2-3 dl erős feketekávét főzök (nem kell sajnálni, kb. 300 g babapiskótára lesz), egy kevés tejjel felöntöm. Kb. 4cl rumot, vagy egy adag rumaromát teszek bele. Ebbe egyenként egy pillanatra belemártom a babapiskótákat, lerakom őket, aztán 1 réteg krém, megint egy réteg mártogatott piskóta és egy réteg krém. A tetejét megszóróm cukrozatlan kakaóporral, és egész kávébabbal díszítem.
A feketekávé ideálisabb a tiramisuhoz az erőssége miatt; a folyadék viszonylag sok piskótán oszlik el, így lesz "valamennyi" íze. Rummal ízesebb, de nem kötelező. Cappuchino is megfelel, de akkor kevésbé lesz intenzív a sütemény ízhatása.
A forró csokis, meggylés megoldások nem "tiramisu" receptek, hanem alternatív változatok. Természetesen így is elkészíthető, de akkor az meggyes tiramisu vagy kakaós tiramisu lesz, és egyéb hozzávalókat kíván az összhatás miatt (pl. meggyet díszítésnek, vagy éppen reszelt csokit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!