Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tiramisu-ba kávé helyett...

Tiramisu-ba kávé helyett cappucino vagy forró csokival helyettesíthető?

Figyelt kérdés

holnap szeretnék tiramisut készíteni az interneten sem találtam normális receptet ehhez is kellene segítség! Tojás, babapiskóta, mascarpone, kristálycukor kakaópot már van, kell még hozzá valami?? Akkor a kávé helyett jöhet a fent emlitett közül vmelyik? rum aroma kell??

Németországban élek és az itteni mascarponén nincsen rajta a recept.

2013. jan. 29. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet capuccino vagy forró csoki is, sőt akár meggylé(!) is. Rumot én nem szoktam tenni bele.
2013. jan. 29. 19:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Teljesen jó amit írtál, de ügyelj arra, hogy egyik se legyen cukrozott, ugyanis eredetileg fekete kávéba mártják minden nélkül, gondolom, így nem lesz túl édes.
2013. jan. 29. 19:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Leírom neked én hogy csinálom :) (amúgy én is kinn élek :))

4 tojást szétválasztok, a sárgáját 3 ek. porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral kikeverem. A fehérjét habverővel keményre habosítom. A sárgájához hozzáadok 500g mascarponét, majd óvatosan beleforgatom a habot, hogy szép krémes legyen.

2-3 dl erős feketekávét főzök (nem kell sajnálni, kb. 300 g babapiskótára lesz), egy kevés tejjel felöntöm. Kb. 4cl rumot, vagy egy adag rumaromát teszek bele. Ebbe egyenként egy pillanatra belemártom a babapiskótákat, lerakom őket, aztán 1 réteg krém, megint egy réteg mártogatott piskóta és egy réteg krém. A tetejét megszóróm cukrozatlan kakaóporral, és egész kávébabbal díszítem.

A feketekávé ideálisabb a tiramisuhoz az erőssége miatt; a folyadék viszonylag sok piskótán oszlik el, így lesz "valamennyi" íze. Rummal ízesebb, de nem kötelező. Cappuchino is megfelel, de akkor kevésbé lesz intenzív a sütemény ízhatása.

A forró csokis, meggylés megoldások nem "tiramisu" receptek, hanem alternatív változatok. Természetesen így is elkészíthető, de akkor az meggyes tiramisu vagy kakaós tiramisu lesz, és egyéb hozzávalókat kíván az összhatás miatt (pl. meggyet díszítésnek, vagy éppen reszelt csokit).

2013. jan. 29. 20:30
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!! Akkor lehet hogy veszek egy kávét, csak sajna nem kávézunk! :) ha már belefektetem a többi pénzt akkor ez már nem oszt nem szoroz :)
2013. jan. 29. 20:48
 5/6 bumbi02 ***** válasza:
A fentebb leírt recept tökéletes, annyit fűznék hozzá, hogy esetleg feldobhatod egy kevés tört dióval/mogyoróval/mandulával, "megtöri" az egyneműségét a sütinek, néhol egy két roppanósabb rész jól esik. Legalábbis szerintem:) Persze az eredeti receptben ez nincs benn. Ha van esetleg a spájzban egy kis tokaji aszúd, azzal is ízesítheted a krémet, az eredeti receptben marsalát használnak ehhez:) de igazából enélkül is tökéletes, és könnyű desszert.)
2013. jan. 29. 22:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz egy egész csomag kávét megvenni vegyél egy benzinkúton vagy közeli cukiban elvitelre annyi már lefőzött kávét amennyit a recept kér.
2013. jan. 29. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!