Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell chilis babot...

Hogyan kell chilis babot csinálni?

Figyelt kérdés

2013. febr. 19. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt a receptet szoktam megcsinálni :

Nekem ez vált be :

jó chilis bab titka szerintem a jó minőségű étcsokoládé. Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de ha kipróbáljátok, nem bánjátok meg :) A kakaótól gyönyörű mélybarna színt kap a ragu és kiemeli a chili édes-csípős ízét.

Hozzávalók, 6 személyre:

1 evőkanál zsiradék, ha van, akkor pecsenyezsír, ha nincs, akkor jó lesz az olaj is

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

75 dkg darált hús, legjobb a marha, de sertésből is finom

bors

1 konzerv kukorica

2 konzerv vörösbab

2 evőkanál oregano

1 evőkanál majoranna

1 üveg 17%-os paradicsomszósz vagy 2 kis sűrített paradicsom

2 evőkanál chili por, vagy egy nagyobb egész chilli apróra vágva

3 kocka jó minőségű (70% fölötti kakaótartalmú) étcsokoládé

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a felforrósított zsiradékban megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Addig pirítjuk, amíg a hús színt kap, ekkor sózzuk, borsozzuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy elfedje. Amikor elfőtt a lé fele, hozzáadjuk az oreganot és a majorannát, majd a vörösbabot és a kukoricát -én nem szoktam leönteni a levét, ha te igen, akkor figyelj, hogy kell-e még hozzá víz- és a paradicsomszószt. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a szép sűrű ragut kapunk. Én szinte a legvégén szoktam beletenni a chiliport és az összetört csokit, mert szeretem, ha intenzív marad az ízük. Ekkor még körülbelül öt percig főzzük, majd még forrón tálaljuk.

2013. febr. 19. 16:19
 2/4 anonim ***** válasza:
29%
Hogyan kell beírni a google-be, hogy "chilis bab"?
2013. febr. 19. 16:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Én jóval egyszerűbb változatot tudok, mivel nincs sok időm főzni. Kockára vágok fél csirkemellet, lesózom borsozom. Egy vöröshagymát felkockázok, megdinsztelek, majd a húst hozzáöntöm fedő alatt megpárolom, esetleg kevés sört is öntök rá. Ha a hús megfehéredett hozzáöntök levestül, 2 doboz konzervbabot és egy doboz bonduelle gold csemegekukoricát, majd 250 gramm paradicsomszószt és egy csomag coopos chilisbab fűszerkeveréket. A végén belenyomok, 1-2 gerezd fokhagymát. Páromnak sültkrumplival tálalom, mert ő úgy szereti.
2013. febr. 19. 20:16
 4/4 nikaa11 ***** válasza:
0%

Minek a chilis babhoz hús??????

Azért bab a neve mert babból készül !!!

2fej hagyma,kis fokh.,

2 csík szalonna-az íz miatt--

só,bors,chili

3-4 fej paradicsom kockázva

ez össze sűl

3-4 babkonzerv lecsepegtetve.

és jó étvágyat.

Gondolom a részleteket mindenki tudja.

2013. nov. 11. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!