Ezt a receptet szoktam megcsinálni :
Nekem ez vált be :
jó chilis bab titka szerintem a jó minőségű étcsokoládé. Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de ha kipróbáljátok, nem bánjátok meg :) A kakaótól gyönyörű mélybarna színt kap a ragu és kiemeli a chili édes-csípős ízét.
Hozzávalók, 6 személyre:
1 evőkanál zsiradék, ha van, akkor pecsenyezsír, ha nincs, akkor jó lesz az olaj is
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
75 dkg darált hús, legjobb a marha, de sertésből is finom
só
bors
1 konzerv kukorica
2 konzerv vörösbab
2 evőkanál oregano
1 evőkanál majoranna
1 üveg 17%-os paradicsomszósz vagy 2 kis sűrített paradicsom
2 evőkanál chili por, vagy egy nagyobb egész chilli apróra vágva
3 kocka jó minőségű (70% fölötti kakaótartalmú) étcsokoládé
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a felforrósított zsiradékban megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Addig pirítjuk, amíg a hús színt kap, ekkor sózzuk, borsozzuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy elfedje. Amikor elfőtt a lé fele, hozzáadjuk az oreganot és a majorannát, majd a vörösbabot és a kukoricát -én nem szoktam leönteni a levét, ha te igen, akkor figyelj, hogy kell-e még hozzá víz- és a paradicsomszószt. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a szép sűrű ragut kapunk. Én szinte a legvégén szoktam beletenni a chiliport és az összetört csokit, mert szeretem, ha intenzív marad az ízük. Ekkor még körülbelül öt percig főzzük, majd még forrón tálaljuk.
Minek a chilis babhoz hús??????
Azért bab a neve mert babból készül !!!
2fej hagyma,kis fokh.,
2 csík szalonna-az íz miatt--
só,bors,chili
3-4 fej paradicsom kockázva
ez össze sűl
3-4 babkonzerv lecsepegtetve.
és jó étvágyat.
Gondolom a részleteket mindenki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!