Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csinálni tortilla...

Hogy kell csinálni tortilla chipshez sajtszószt vagy chilis szószt?

Figyelt kérdés
A mozist próbálnám utánozni.
2012. febr. 28. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Chilimártás:

1és fél kg. paradicsom

1 nagy fej hagyma apróra vágva

2 ger. fokhagyma apróra vágva

1/2 dl. almaecet

1 ek. chilipor

2 tk. só

2 tk. cukor

csipetnyi őrölt cseresznyepaprika

csipetnyi szegfűbors

2 ek. kukorica keményítő, vagy liszt

2 ek hideg víz

Turmix géppel turmixold le a paradicsomot, és egy nagy lábosban közepes lángon főzd. Lassan add hozzá a többi anyagot, a keményítő, és a víz kivételével. Hevítsd forrásig, majd szűrd bele a vízzel elkevert keményítőt. 2-3 percig forrald állandó kavarás közben. Ezután kis lángon, fedő nélkül főzd még 20 percig. Ha a massza kihűlt, tedd műanyag edénybe, fedd le, és rakd a hűtőbe, ahol 1 hétig áll el.

2012. febr. 28. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Sajt szószt készíthetsz úgy is, hogy több fajta sajtot lereszelsz, és összekevered tejföllel.
2012. febr. 28. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi..:)
2012. febr. 28. 12:52
 4/6 anonim válasza:

Szia!

Én ezt találtam neten:


NACHO SAJTSZÓSZ

1/2 csésze bármilyen liszt, 1/2 csésze élesztőpehely, 1 tk tengeri só, 1 tk chilipor, 1/2 tk hagymapor v granulátum, 1/2 tk csípős vagy édesnemes őrölt paprika, 1/4 tk fokhagymapor, 1/4 tk szárított oregánó, 1/8 v 1/4 tk cayenne bors, 2 csésze víz vagy édesítetlen növényi tej, 1/4 csésze olivaolaj, 1/2 tk bármilyen fajta mustár, 1/2 tk világos miszo, 1/4 csésze aprított petrezselyem (elhagyható)

A lisztet, élesztőpelyhet, sót, hagymaport, fokhagymaport, chiliport, cayenne borsot, oregánót és az őrölt paprikát keverjük össze egy lábosban. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet vagy növényi tejet, az olivaolajat és a mustárt. Közepes lángon főzzük és folyamatosan kavargassuk egy habverővel amíg sűrű és síma nem lesz és elkezd bugyborékolni. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a miszot. Tálalás előtt belekeverhetjük a petrezselymet.

2012. febr. 28. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.:D
2012. febr. 28. 19:56
 6/6 anonim ***** válasza:

4-es válaszoló!


Ha ez SAJTszósz, akkor hol marad az összetevők közül a sajt?

2012. febr. 29. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!