Hogy kell csinálni tortilla chipshez sajtszószt vagy chilis szószt?
Chilimártás:
1és fél kg. paradicsom
1 nagy fej hagyma apróra vágva
2 ger. fokhagyma apróra vágva
1/2 dl. almaecet
1 ek. chilipor
2 tk. só
2 tk. cukor
csipetnyi őrölt cseresznyepaprika
csipetnyi szegfűbors
2 ek. kukorica keményítő, vagy liszt
2 ek hideg víz
Turmix géppel turmixold le a paradicsomot, és egy nagy lábosban közepes lángon főzd. Lassan add hozzá a többi anyagot, a keményítő, és a víz kivételével. Hevítsd forrásig, majd szűrd bele a vízzel elkevert keményítőt. 2-3 percig forrald állandó kavarás közben. Ezután kis lángon, fedő nélkül főzd még 20 percig. Ha a massza kihűlt, tedd műanyag edénybe, fedd le, és rakd a hűtőbe, ahol 1 hétig áll el.
Szia!
Én ezt találtam neten:
NACHO SAJTSZÓSZ
1/2 csésze bármilyen liszt, 1/2 csésze élesztőpehely, 1 tk tengeri só, 1 tk chilipor, 1/2 tk hagymapor v granulátum, 1/2 tk csípős vagy édesnemes őrölt paprika, 1/4 tk fokhagymapor, 1/4 tk szárított oregánó, 1/8 v 1/4 tk cayenne bors, 2 csésze víz vagy édesítetlen növényi tej, 1/4 csésze olivaolaj, 1/2 tk bármilyen fajta mustár, 1/2 tk világos miszo, 1/4 csésze aprított petrezselyem (elhagyható)
A lisztet, élesztőpelyhet, sót, hagymaport, fokhagymaport, chiliport, cayenne borsot, oregánót és az őrölt paprikát keverjük össze egy lábosban. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet vagy növényi tejet, az olivaolajat és a mustárt. Közepes lángon főzzük és folyamatosan kavargassuk egy habverővel amíg sűrű és síma nem lesz és elkezd bugyborékolni. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a miszot. Tálalás előtt belekeverhetjük a petrezselymet.
4-es válaszoló!
Ha ez SAJTszósz, akkor hol marad az összetevők közül a sajt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!