Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tojást a már felforrt vizbe...

A tojást a már felforrt vizbe kell tenni? Mennyi időre?

Figyelt kérdés
2013. febr. 18. 14:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én hideg vízbe teszem a tojást és úgy kezdem el főzni és forrástól számítom az időt. Így nem fog szétpukkadni, mint ha forrásban lévő vízbe tennéd. Főtt tojás 10perc, lágy tojás 4perc
2013. febr. 18. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Hogyan teszed bele a forrásban levő vízbe? Beleejted?Hideg vízbe kell feltenni
2013. febr. 18. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Én mindig zubogó vízbe teszem bele egy kanál segítségével,így pontosan be tudom az időt állítani.
2013. febr. 18. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem ejtem bele. Kanállal. Köszi a válaszokat!
2013. febr. 18. 15:28
 5/9 anonim ***** válasza:
Csak ne hidegen tedd a forró vízbe, mert szétpukkad és kifolyik a tojás, szobahőmérsékletű legyen.
2013. febr. 18. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Lágytojás: hideg sós vízbe teszed bele a tojást héjastul, és forrás után 8 perccel elzárod.

Főtt tojás: hideg sós vízbe teszed bele a tojást héjastul, forrás után 10, de inkább 10 perccel veszed ki a vízből.

A buggyantott tojást héj nélkül forrásban levő vízbe kell ütni.

2013. febr. 18. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Végül is mindenkinek igaza van :-) Én a lágy tojást szeretnék, mindenképp lobogó vízbe teszem, mert csak úgy lehet elérni, hogy a sárgája folyós maradjon. Ez kb. 4 perc. Zubogó vízbe meg igen is bele lehet engedni óvatosan kanállal, csak az a lényeg, hogy ne közvetlen a hűtőből kivett, hideg tojást tedd bele, hanem vedd ki korában, vagy közvetlen főzés előtt engedj rá langyos/meleg vizet, így nem reped meg.

A kemény tojáshoz meg nyugodtan lehet hideg vízbe tenni és a forrástól kell számolni még minimum 4 percet. Ha megfőtt, a könnyebb pucolás érdekében öntsd le róla a forró vizet és engedd fel hideg vízzel, hagyd benne 2-3 percig, így nem cafatokban válik le a héja.

2013. febr. 18. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy csinálom, mint az előző, lobogó vízbe teszem evőkanál segítségével. A lágy tojást kb. 3, a kemény tojást 6-8 percig főzőm.
2013. febr. 18. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Forrásban levő,sózott vizbe tettem 10percre a szoba hőmérsékletű tojást,utána hideg vizbe tartottam kb 10percig. Tökéletes lett:)
2013. febr. 19. 12:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!