A tojást a már felforrt vizbe kell tenni? Mennyi időre?
Lágytojás: hideg sós vízbe teszed bele a tojást héjastul, és forrás után 8 perccel elzárod.
Főtt tojás: hideg sós vízbe teszed bele a tojást héjastul, forrás után 10, de inkább 10 perccel veszed ki a vízből.
A buggyantott tojást héj nélkül forrásban levő vízbe kell ütni.
Végül is mindenkinek igaza van :-) Én a lágy tojást szeretnék, mindenképp lobogó vízbe teszem, mert csak úgy lehet elérni, hogy a sárgája folyós maradjon. Ez kb. 4 perc. Zubogó vízbe meg igen is bele lehet engedni óvatosan kanállal, csak az a lényeg, hogy ne közvetlen a hűtőből kivett, hideg tojást tedd bele, hanem vedd ki korában, vagy közvetlen főzés előtt engedj rá langyos/meleg vizet, így nem reped meg.
A kemény tojáshoz meg nyugodtan lehet hideg vízbe tenni és a forrástól kell számolni még minimum 4 percet. Ha megfőtt, a könnyebb pucolás érdekében öntsd le róla a forró vizet és engedd fel hideg vízzel, hagyd benne 2-3 percig, így nem cafatokban válik le a héja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!