A mirelit spenótot, hogyan szoktátok főzeléknek megcsinálni?
Berakom mikróba kiolvasztani, aztán szűrőbe teszem hogy kicsöpögjön a leve. Ezután ugyanúgy csinálom mint frissből.
Olajon lisztet pirítok, fokhagymát teszek bele, majd ráteszem a spenótot. Vizbe áztatott darabolt zsemlét teszek bele a vízzel együtt és főzőtejszínt. Hamar készen lesz. Botmixerrel kezelem a végén.
3-as! Miért hagyod 40 percig főni? Max 10 perc alatt megvan. Minden vitamint és ásványi anyagot kifőzöl belőle!
1-es voltam.
Anyukám így csinálja: Fokhagymával, liszttel világos rántást készít, amit felenged tejjel, ebbe teszi fagyosan a spenótot. Készre főzi, ha nem találja elég sűrűnek, akkor még habar rá.
Én tej helyett rizstejszínt használok, mert a fiam tejallergiás, de a többi ugyanaz.
Én úgy tanultam, nem szabad vízzel csinálni, mert nem tesz jót a C vitamin tartalomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!