Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertés tarja 2-3 szelet,...

Sertés tarja 2-3 szelet, hogyan lehet steak húsnak megcsinálni?

Figyelt kérdés

Van bordázott fém sütő, van steak fűszersó meg a szelet sertés tarja csonttal csak a tudás hiányzik hogyan kell megcsinálni?

Csak barna rizs, jégsaláta van itthon az jó hozzá?

Csontot le kell szedni előtte? Kis lángon? oliva olajjal? saját zsírjában? mennyi idő alatt sül meg? Közvetlen sütés előtt fűszerezzem?



2013. jan. 26. 06:32
 1/9 anonim ***** válasza:
58%

[link]


Ezek szerint lehet, részletesen leírja az előkészületeket is, nemcsak a hozzávalókat.

2013. jan. 26. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Be kell előre pácolni? mintha azt írnák, ez sertés tarja nem marha hús.

Csontot le kell szedni?

2013. jan. 26. 17:21
 3/9 anonim ***** válasza:
58%

Azt írja, hogy teljesen mindegy milyen husi, írja, hogy célszerű előtte 4-5 napra pácolni, írja, hogy milyen pácot ajánl, azt is írja, hogy a szokás szerint csontos húst használnak.


Kedves Kérdező!

Én még életemben nem csináltam ilyet, valószínű nem is fogok. De vettem a fáradságot, és leszedtem neked ezt az anyagot a google-ból, ha azt olvasod el minden mondatát, több infót fogsz kapni.

2013. jan. 26. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Elolvastam, teljesen értékelhetetlen amit belinkeltél.


(Csak nem akartalak megbántani.)


Sajnos tipikusan olyanok okoskodnak bele kérdésekbe, akik soha nem készítettek ilyen ételt, mint ahogy írod is. Gondolom te mindenhez értesz (valójában meg semmihez.)


Tényleg nagyra értékelem azt, hogy segíteni szeretnél másoknak, de kérlek nézz picit tükörbe és fogadd el azt, hogy ha valamihez nem értesz akkor, meghagyod egy olyannak aki már legalább egyszer látott konyhát, serpenyőt, sertés tarját és pácolt is olyat és sütött is olyat. Gyakorlati tapasztalatra lett volna szükségem.


Néha idetévednek jó fej szakácsok, akik kenik-vágják a témát és 2 mondattal kristálytisztán leírják mit hogy kell csinálni. Nem belinkel, nem beleszól, hanem a gyakorlati tapasztalata alapján leírja a kérdésre a választ.


Egy szakácsra, akár hobbi szakács, akár vérprofi séf válaszára vártam volna, de ha már így kiveséztük azt, amit általában nem mondunk itt ki, gondolom ez a kérdés is megy a "levesbe".


Még egyszer köszönöm a segítő szándékodat.

2013. jan. 26. 19:28
 5/9 anonim ***** válasza:
48%
Te sem sokat értel hozzá, ha sertésből akarod megcsinálni azt, amit kizárólag csak marhából lehet. Ellenkező esetben minden lesz belőle, csak steak nem.
2013. jan. 27. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel marhapatából is megpróbálhatnál körömpörköltet főzni, nem gondolod?
2013. jan. 27. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Hiába törölteted ki a válaszom. Önmagaddal kerülsz ellentmondásba. Miért nem tudod elviselni, hogy ne szólj bele olyan kérdésbe amihez nem értesz. Ráadásul még le is írtad, hogy még sosem csináltál ilyet.

Idézlek megint: "Azt írja, hogy teljesen mindegy milyen husi,..."


Akkor most miről beszélsz?


Nem volt más hús a hentesnél csak sertés tarja. Nem volt marhahús.


Miért szólsz bele amihez nem értesz?

2013. jan. 27. 23:25
 8/9 gent1111 válasza:
100%

A tarjából is remek steakot lehet csinálni, mint szinte bármilyen húsból, hiszen aki gyakran főz az tudja, hogy akár csirke, nyúl, vagy bárány hús is lehet steak alap... Aki azt mondja, hogy csak marhából lehet steakot csinálni, az szerintem el van tévedve, de ez szubjektív vélemény.


A Sertés tarját a rostirányra merőlegesen akár két ujjnyi vastag szeletekre kell vágni.


Lehet pácolni, de én a több napos pácolást a hétköznapokban egyfelől szinte kivitelezhetetlennek tekintem, másfelől aki agyonpácolja a húst, az voltaképp pácízű húst eszik, nem pedig húst, aminek van pác kérge.


Egyszerű pác: só, bors, pici mustár...


Összetettebb de még egyszerű pác: Egy kis kanál mustár, méz, majoranna, fokhagyma, bors, szerecsendió, olaj keveréke.


A páccal vékonyan be kell kenni a már alaposan besózott húst, és előmelegített serpenyőben, oldalanként öt hét percig kell sütni, majd ugyancsak előmelegített 180 fokos sütőben újabb hat percig sütni... A sütőből ha kiveszed, alufóliával pár percre takard le.


A húst, én percenként forgatom a serpenyőben, mert a gőzök így intenzívebben járják át, és a pörkanyagok ugyan úgy kialakulnak... Közben a páccal kenegetem...


Amíg a szeletek a sütőben vannak, majd pihennek a fólia alatt kényelmesen összeüthetsz egy zöldbors mártást is, úgy, hogy zöld borsot finoman átpirítod, majd könnyedén megtöröd, olyajon futtatott, lereszelt, vagy áttört fokhagymán, kis mustárral elkevered, majd hús alaplé, és tejszín keverékével felöntöd és beforralod... :)


Köretnek steak krumplit javaslok. A rusztikus nagy szemeket főzd meg, alaposan, szinte a szétesésig. Majd szűrd le, és hagyd kihűlni, aztán az előmelegített sütőben zsíron, pirítsd le, úgy, hogy egy rozmaring és egy kakukkfű ágat rádobsz... Negyedóránként keverd át, majd fűszersóval hintsd meg...


A főzést kezd a körettel. :)


Javaslom barátok és bor részvételét. :D


Remélem sikerült segítenem...

2014. máj. 17. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Bizony sajt steak is van :) A pácolási idővel vigyázni kell ! Nem minden hűtő tud 1-3C hüteni napokig fixen . Meg az öt nap sima hütőben az Antsz biztosìtèkot kicsapja ....
2017. márc. 17. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!